Vatreni se nakon poraza na Islandu vratili u Zagreb neraspoloženi za novinare: Jesen će dati sve odgovore!

Foto: fah

Hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Antom Čačićem vratili su se nakon poraza na Islandu u Hrvatsku. Hrvatska je porazom protiv Islanda dovela u pitanju svoj plasman na Svjetsko prvenstvo.  Do kraja kvalifikacija Vatrene čeka teška borba za Rusiju i za prvo mjesto skupine, uz dodatak da Island, koji ima isti broj bodova (13) kao i Hrvatska, ima najbolji raspored, do kraja kvalifikacija još su četiri kola. Početkom rujna Hrvatsku čeka Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je zrakoplov sletio u Zračnu luku u Zagrebu igrači su odlučili ignorirati novinare te su poručili kako su ”već sve rekli.” Nažalost, doista, reprezentacija prepuna zvijezda razočarala je igrom na Islandu te je stvorila tek jednu ozbiljniju priliku, koju je zapucao Nikola Kalinić.  Nije se proslavio ni izbornik Ante Čačić, no, on je ipak imao hrabrosti i stao je pred novinare:

“Najveći je problem što 90 minuta nismo uspjeli nametnuti sebe. Domaćin je imao više energije, igrao agresivno, a mi nismo uspjeli kontrolirati loptu. Bila je to utakmica bez šansi s obje strane, na kraju su nam zabili gol gdje su najjači”, rekao je hrvatski izbornik nakon, prema vlastitom priznanju, jedne besane noći. Izbornik tvrdi da utakmicu protiv Islanda treba što prije zaboraviti te se pripremiti za jesen i izazove koji počinju već u rujnu.

“Ova je momčad pokazala da su najbolji kad je najpotrebnije”, poručio je Ante Čačić, koji je ipak razočaran igrom svojih igrača. Vatreni su doista na Islandu djelovali dosta prazno, umorno, bez energije i svježine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nas se pitalo, a mi nismo bili pravi. Zašto? Ima puno razloga, ne bih radio blic analizu. Činjenica je da je to bila najlošija utakmica otkako sam izbornik. To je nogomet, sport, treba vjerovati ovoj reprezentaciji”, zaključio je Ante Čačić.

Što sad? Jesen, a ona se brzo približava, dat će sve odgovore. Bila bi katastrofa za hrvatski nogomet ako bi SP u Rusiji protekli bez jedne tako jake reprezentacije, prepune zvijezda, kao što je to hrvatska nogometna reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.