Vatreni koji je već pobjeđivao Meksiko: ‘Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za SP’

Foto: fah

U noći s utorka na srijedu, točnije u rano jutro u četiri sata po hrvatskom vremenu, hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage protiv Meksika. Susret u Dallasu za Vatrene će biti druga i posljednja utakmica američke turneje.  S obzirom kako su šestorica Vatrenih, u dogovoru sa izbornikom te klubovima napustili hrvatsku reprezentaciju odmah nakon utakmice s Peruom i poraza priliku protiv Meksika vjerojatno će dobiti i neki koji je možda ne bi inače dobili. Makar Hrvatska i bez Modrića, Perišića, Mandžukića, Kalinića, Subašića i Brozovića ima dovoljno moćnu momčad da se suprotstavi Meksiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku protiv Meksika trebao bi dobiti i napadač Duje Čop: ”Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu – tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo”,  rekao je Duje, a izjave prenosi službena stranica HNS-a.

“U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima”, kazao je hrvatski napadač, koji je s Meksikom igrao i prošle godine u Los Angelesu. Tada je Hrvatska svladala Meksiko, a Čop je bio kapetan:

“Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, podsjetimo, redovito u prijateljskim utakmicama pobjeđivala Meksiko, pa čak i kad su Vatreni bili nekompletni, no, na svjetskim prvenstvima Meksikanci su bili bolji i to dva puta. Naime, Meksiko je slavio davne 2002. u Japanu te Južnoj Koreji, kao i 2014. u Brazilu, obje utakmice igrane su u grupnoj fazi SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.