Vedran Ćorluka vrlo oštar nakon poraza od Perua: ‘Peruanci su nam pokazali kako se gine za državu, a mi smo ušli uzdignutog nosa’

Foto: fah

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija neugodno iznenadila brojne navijače kako u domovini tako i u iseljeništvu uvjerljivim porazom u Miamiju od Perua  mnogi tvrde kako je prava sreća što Vatreni češće ne igraju s južnoameričkim reprezentacijama s obzirom na ne baš najbolju statistiku. Ipak, Hrvatska je prema mnogim objektivnim procjenama puno jača reprezentacija od Perua, za poraz je, tvrde mnogi, kriv odnos prema protivniku, koji je bio podcjenjivački. To se najbolje vidjelo u drugom poluvremenu kada su Vatreni napokon shvatili da bi mogli i izgubiti, trgnuli su se no, bilo je prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji je to shvatio nakon poraza i koji je to javno priznao je veteran Vedran Ćorluka, koji je poslije poraza, a uoči Meksika u Dallasu, bio izrazito samokritičan.

 ”Nije stvar u tome da nam Južnoamerikanci ne leže, nego smo jednostavno loše ušli u susret, a oni su iz naše pogreške zabili prvi gol. Ali definitivno smo malo uzdignutog nosa ušli u tu utakmicu. Mislim da se trebamo spustiti na zemlju jer su nam momci iz Perua pokazali kako se bori, kako se ide. Oni nisu nešto pretjerano napravili u toj utakmici, ali agresivnošću su zaslužili ta dva gola i očitali nam lekciju kako se gine za svoju državu i igraju i prijateljski dvoboji”, kazao je za Sportske novosti dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji Ćorluka upozorava na pogreške te nedostatke kad je u pitanju reprezentacija.  Vedran ne traži alibi za poraz i razloge pronalazi u sebi i suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Malo se previše vadimo na neke mentalitete, na to što smo putovali, što je vremenska razlika… Ne, mislim da samo odigrali loše, sporo i kad smo i nešto pokušali, sreća nam je okrenula leđa jer nismo bili pravi kad smo trebali. To je jedini razlog, nema tu nikakve priče o mentalitetu ili nečemu drugome.”

Je li Hrvatska protiv Perua odigrala previše opušteno, u revijalnom tonu?

”Preopušteni, a njima je ovo bila utakmica kao da igraju Svjetsko prvenstvo. Znam to jer razgovarao sam s Farfanom prije susreta. Tako su se i postavili dok smo mi ušli nekim laganim tempom, sporim dodavanjima, općenito sporim nogometom. I to nam se na kraju vratilo…”, rekao je Ćoruluka, koji je prokomentirao i pogrešku hrvatske obrane, dakle, njega i Strinića, nakon čega je pao i prvi pogodak peruanske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Je, odbijanje, umjesto da se pusti… Ja dodam ovom, on ne vidi da je iza sam Brozović, pa lopta dirne igrača u bloku i eto gola. Nažalost, iz te neke njihove agresivnosti, čak i ne pretjerane, ali iz veće želje da nešto naprave, zabili su ta dva gola. I to je to….”

Ćorluka u zaključku tvrdi da Hrvatska ne može birati utakmice te da mora igrati svaku utakmicu kao da je natjecateljska s obzirom da ipak brane nacionalne boje.   ”Ne možemo birati utakmice, ni kad ćemo igrati. Dogodit će nam se, zbog ovakvog nonšalantnog pristupa, baš kad budemo htjeli biti pravi ili ćemo misliti da to upravo tada želimo, da će nam sreća okrenuti leđa. I onda u nekoj važnoj utakmici možemo biti pravi, a nećemo je dobiti. Što se tiče napadačkog dijela, bili smo spori i tromi. Malo se to promijenilo ulaskom Kramarića, on je življe i dobro ulazio među linije, stvorio si je dvije izgledne situacije. To je cijela priča. Sad… što je tu je”, poručio je iskusni Ćorluka, koji tvrdi da je Hrvatska bez obzira na kvalitetu Perua trebala odigrati bolje tu utakmicu i pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.