Njemu treba odmor, ipak je ostao: Ivan Rakitić kao primjer ostalim vatrenim zvijezdama…

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u Dallasu. Vatreni su smješteni u hotelu Alphonse u centru grada, gdje 27. ožujka  igraju sa starim poznanikom – Meksikom. Utakmica se zapravo igra u rano jutro, četiri sata po Hrvatskom vremenu, dakle, 28.  Nakon poraza od Perua, koji je mnoge navijače kako u domovini tako i u iseljeništvu neugodno iznenadio Vatreni znatno oslabljeni igraju sa vrlo čvrstom, jakom reprezentacijom od koje smo do sada gubili na svjetskim prvenstvima, a pobjeđivali ih u prijateljskim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je i najavio izbornik Dalić izašao je ususret zahtjevima europskih nogometnih velikana te je neke zvijezde oslobodio obveza protiv Meksika i pustio ih da se vrate u Europu.  Dakle u zrakoplovu za za Dallas nisu bili Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan).

Iako se očekivalo da bi Ivan Rakitić također mogao napustiti Vatrene te se vratiti u Kataloniju s obzirom da Barcelonu čekaju važne obveze u Ligi prvaka to se nije dogodilo. Rakitić je odlučio ostati s igračima do kraja američke turneje iako je on jedan od onih igrača koji zapravo stalno igra, standardan je u dresu jednog od najvećih klubova svijeta te praktički i nema odmora.  Ivan je, recimo to tako, jedan od onih koji je bio najmanje loš u utakmici protiv Perua te želi dati svoj doprinos kako Hrvatska na američkoj turneji ne bi doživjela novi poraz, što bi je srušilo za nekoliko mjesta na FIFA-inoj ljestvici.

Prema nekim informacijama umjesto Luke Modrića protiv Meksika bi trebao od prve minute zaigrati Mateo Kovačić, dok bi umjesto indisponiranog Marcela Brozovića mogao igrati Milan Badelj. Lovre Kalinić dobit će priliku umjesto zvijezde Monaca Danijela Subašića… Naravno, umjesto Nikole Kalinića ulazi napadač Hofenheima Andrej Kramarić, koji je protiv Perua pokazao da je u dobroj formi. Naime, nakon njegovog ulaska u drugom dijelu golman Perua našao se na streljani i Hrvatska se napokon pokrenula, no, bilo je prekasno.  Ante Rebić iz Kovačevog Eintrachta također bi trebao dobiti priliku od prve minute protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, izbornik Zlatko Dalić ima 19 igrača za Meksiko: Lovre Kalinić i Livaković, braniči Vrsaljko, Jedvaj, Ćorluka, Vida, Strinić, Nižić i Pivarić, veznjaci Rakitić, Badelj, Kovačić, Pašalić, Rog i Bradarić te napadači Kramarić, Pjaca, Čop i Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.