Veleslalom u Adelbodenu: Pobjeda Hirschera, hrvatski skijaš Zubčić 26.

Foto: fah

Austrijanc Marcel Hirscher je s vremenom od 2:26.54 pobijedio u subotnjem veleslalomu u švicarskom Adelbodenu u kojem je za 71 stotinku bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersensa i 1.04 sekunde brži od trećeplasiranog Francuza Thomasa Fanare, dok je naš najbolji skijaš Filip Zupčić bio 26. sa zaostatkom 5.52 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji skijaš današnjice je nakon pobjede u slalomu na zagrebačkom Sljemenu nastavio pobjednički niz u Adelbodenu u kojem je nakon prve veleslalomske vožnje zaostajao za Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom za 12 stotinki.

Start druge vožnje je zbog magle nekoliko puta bio odgađan, a pritisak na skijaše je bio velik jer su zaostaci prvih 11 skijaša bili unutar jedne sekunde, a prve četvotice unutar 22. stotinke.

U takvim se uvjetima najbolje snašao Hirscher koji je agresivno i bez pogreške odskijao drugu vožnju i izborio četvrtu pobjedu od pet ovogodišnjih veleslalomskih utrki. Bila je to ujedno i 13 pobjeda austrijskog skijaša u 15 posljednjih veleslalom te 66. pobjeda u svjetskom kupu u kojem još uvijek najviše, 86 pobjeda, ima legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do novih veleslalomskih bodova došao je i naš najbolji skijaš Filip Zubčić, koji je u drugu vožnju ušao sa 18. vremenom, ali nije izdržao pritisak i u drugoj vožnji je napravio nekoliko pogrešaka i sa zaostatkom od gotovo šest sekundi zauzeo 26. mjesto, dok se drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega nije plasirao u drugu vožnju i zauzeo je 57. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.