Veliki derbi engleskog nogometa: Arsenal i Manchester United odigrali bez pobjednika

Foto: fah

Veliki derbi engleskog nogometa u sklopu 21. kola Premershipa između Arsenala i Manchester Uniteda uglavnom je razočarao navijače te je završio podjelom bodova, bez golova 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka izgledalo je kako su obje momčadi odlučile igrati tako da ne izgube. Što se i dogodilo na kraju, iako je bilo dobrih prilika s obje strane. Prvu ozbiljniju prigodu imao je Fred u 20. minuti, pucao je vrlo precizno, no Leno je odlično obranio.

U 30. minuti utakmice Pepe je gađao nakon što je obrani Uniteda prodao ”bicikl’, no lopta je otišla pored stative u gol aut. Nakon toga uzvratio je United preko Wan Bisakke koji je glavom pucao pored gola. Bruno Fernandes u 34. minuti imao je vrlo dobru prigodu, ali je loše pucao.

Veliku šansu imao je Willian u 49. minuti, ali je blokiran. U 58. minuti utakmice nakon dobrog centaršuta sa strane Cavani je bio u šansi, ali je loše reagirao i promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, zatresla se – greda. Naime, u 65. minuti bio je slobodni udarac za Arsenal, nekoliko igrača spremalo se izvesti ga, a na kraju je Lacazette pucao te je pogodio gredu. Arsenal je imao još nekoliko dobrih pokušaja, dok je United svoje prilike tražio iz kontranapada. No ostalo je 0:0, iako je Cavani minuti prije kraja promašio veliku priliku nakon ubačaja Wan Bissake s desne strane.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U sudačkoj nadoknadi došlo je do sudara između Lacazettea i Maguirea. Stoper Uniteda se pridigao, nažalost, francuski nogometaš nije mogao nastaviti utakmicu. Za Arsenal je debitirao Martin Odegaard, u 83. minuti zamijenio je Smith Rowea.

Nakon ove utakmice Manchester United ostaje na drugom mjestu s 41 bodom, City sada ima tri boda više i utakmicu manje. Arsenal je došao ispred Chelseaja i sa 31 bodom nalazi se na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.