Veliki engleski derbi: Manchester City zasluženo pobijedio Chelsea na Stamford Bridgeu

Foto: fah

U velikom derbiju engleskog nogometa, a u sklopu 6. kola engleske Premier lige, Manchester City je s rezultatom 1:0 svladao posve zasluženo Chelsea na Stamford Bridgeu. Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji u korist momčadi Pepa Guardiole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu City je dominirao, no pogodaka nije bilo, londonski je klub zaključao prilaze svome golu te se ”talijanski” čvrsto branio. Takva igra ipak nije mogla donijeti rezultat tijekom svih devedeset minuta. U drugom poluvremenu igralo se puno bolje, za takav razvoj događaja zaslužan je gol koji je u 53. minuti zabio City. Naime, Gabriel Jesus je uz pomoć igrača Chelseaja pogodio mrežu Mendyja za prednost gostiju od 1:0.

Prvak Europe se probudio, stvorili su nekoliko prilika, no City je ipak bio puno bliže vodstvu od 2:0 nego Chelsea izjednačenju. City je promašio više prilika te je do kraja utakmice ostalo minimalnih, ali zasluženih, 1:0 za Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Podsjetimo, Chelseaju je ovo prvi poraz u sezoni, a City ih je ovom pobjedom preskočio na ljestvici zbog bolje gol razlike. Obje momčadi imaju po 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.