Veliki izazov za Nadala uoči Roland Garrosa, Nijemac u sjajnoj formi: Alexander Zverev pobjednik jakog turnira u Madridu

Foto: fah

Njemački tenisač Alexander Zverev pobjednik je ATP turnira iz serije “masters 1000” u Madridu, on je u finalu sa 6-4, 6-4 svladao Austrijanca Dominica Thiema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Zvereva je ovo treći naslov na “masters 1000” turnirima, a drugi na zemljanoj podlozi. Lani je slavio u Rimu, a ove godine u Madridu. Usto ima i pobjedu iz Montreala prošle godine. Ukupno je mladi Nijemac osvojio već osam turnira u karijeri.

Thiem je ostao na devet turnirskih naslova, no niti jedan nije iz ove kategorije. Ovo mu je bio drugi nastup u finalu Madrida zaredom i drugi poraz, lani je izgubio od Španjolca Rafaela Nadala.

Ranije u nedjelju je hrvatski tenisač Nikola Mektić s Austrijancem Alexanderom Peyom osvojio naslov pobjednika u Madridu u konkurenciji parova nakon što su im legendarna američka braća blizanci Bob i Mike Bryan predali finalni dvoboj pri rezultatu 5-3 u korist Mektića i Peye. Za 29-godišnjeg Mektića je ovo četvrti osvojeni ATP naslov u karijeri, ali daleko najveći, dosada je osvajao Memphis i Budimpeštu s Brianom Bakerom prošle godine te Marrakech s Peyom ranije ove godine. Peyi je ovo 17. ATP naslov u karijeri, a treći iz serije “masters 1000”, 2013. i 2014. je slavio u Kanadi s Brazilcem Brunom Soaresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE:

Alexander Zverev (Njem/2) – Dominic Thiem (Aut/7) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.