Verstappen kažnjen s dva dana društveno korisnog rada

Foto: fah

Mladi nizozemski vozač formule 1 Max Verstappen kažnjen je s dva dana društveno korisnog rada za Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA) nakon incidenta kojeg je imao s Francuzem Estebanom Oconom nakon Velike nagrade Brazila na stazi u Sao Paulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač Red Bull-Renaulta je poludio na Ocona jer je zbog njegovog neopreznog poteza ostao bez pobjede.

Naime, Nizozemac je sjajnom vožnjom i odličnom strategijom kroz boks u 40. krugu prestigao Hamiltona. No, četiri kruga kasnije Verstapen je za puni krug pokušao proći Francuza Estebana Ocona u Force India-Mercedesu. Uspio je, ali je Ocon pokušao vratiti izgubljenu poziciju i došlo je do kontakta između njihovih bolida. Oba vozača su se izvrtila, a Hamilton ih je prošao i preuzeo vodstvo. Verstappen se na koncu morao zadovoljiti drugim mjestom.

Nizozemac je nakon utrke napao Francuza. Prvo mu je nešto dobacio, a potom ga i gurnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno mu nisam čestitao na vožnji,” kazao je Verstappen ironično dodavši: “Nemam komentara, osim da je bio pi*ka”.

Ocon je dobio deset sekundi stop-go kazne, ali Verstappenu to malo znači kada se zna da je ostao bez pobjede.

“Moja kazna je to što nisam pobijedio,” dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba vozača su dobila opomene, a Verstappen je zbog fizičkog napada dobio i kaznu od dva dana dobrotvornog rada za FIA-u u idućih šest mjeseci.

“Verstappenovo ponašanje nakon utrke nije bilo primjereno. Ostali vozači trebaju iz tog izvući pouku jer slične situacije u budućnosti nećemo tolerirati,” stoji u priopćenju FIA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.