Veselin Vujović nesmotrenim izjavama eliminirao sam sebe, glavni kandidat Lino Červar?

Foto: fah

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio je stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije, a da uopće nije raspravljao o vlastitom propustu zadnjih godina, kad su već zaključili da nešto nije bilo u redu. No, to je neka druga tema. Pitanje odgovornosti čelnih ljudi HRS-a također je pitanje koje treba postaviti. Čelnici HRS-a ne bi se smjeli skrivati iza leđa izbornika, kako god se on zvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon smjene izbornika Željka Babića, nakon odlaska rukometnih legendi Ivana Balića, Venia Loserta te Petra Metličića, groziničavo se traži nasljednik za izborničku klupu. Neki će reći kako je sramota da se još uvijek ne zna nasljednik Babića. Naime, Hrvatska će izgubiti mjesec dana dok ne dobije novog izbornika, a vrijeme ide, Europsko prvenstvo u Hrvatskoj se približava.

I dok mediji favoriziraju crnogorskog stručnjaka i aktualnog izbornika Slovenije Veselina Vujovića, navijači su većim dijelom za povratak Line Červara, s kojim bi se u paketu trebao vratiti još jedan bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža, koji je ne tako davno nakon žestokog medijskog pritiska također morao otići. Tada nije bio po volji medijima, sad bi trebao biti.

Veselin Vujović velika je želja dobrog dijela hrvatskih medija, posebno je to došlo do izražaja nakon šokantnog poraza Hrvatske od Slovenije u borbi za 3: mjesto na svijetu, mnoge je oduševio način na koji je deset minuta prije kraja utakmice Vujović motivirao Slovence, nakon čega je uslijedio definitivni preokret i hrvatski poraz. Jedan dio rukometnih stručnjaka tvrdi da bi Vujović bio idealan hrvatski izbornik s obzirom kako je jedno vrijeme bio trener Zagreba te odlično poznaje hrvatski rukomet.  Dobar dio igrača hrvatske reprezentacije dolazi baš iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska javnost nije s oduševljenjem dočekala najave koje dolaze iz Hrvatske o angažmanu Vujovića te je on sve dileme riješio u razgovoru za RTV Sloveniju. Izjava Veselina Vujovića se u Hrvatskoj neće svima svidjeti.

“Hrvati su u sportu poprilično bahati. Uvjereni su da su bolji od svih susjeda, a to se posebno odnosi na Slovence. Znam da je hrvatska javnost željela da preuzmem njihovu reprezentaciju, ali to nisu željeli i oni koji o tome odlučuju. Ja sam sada ‘Janez’. Osjećam se kao ‘Janez’”, rekao je Vujović i tako vjerojatno sam sebe eliminirao iz utrke za izborničku poziciju.  Koliko još šamara Hrvati moraju podnijeti da bi sami shvatili neke stvari?

Naravno, glavni kandidat u ovom trenutku ostaje bivši hrvatski izbornik Legendarni Lino Červar, koji je na klupi hrvatske reprezentacije činio čuda u prvom desetljeću 21. stoljeća. Tada su osvojene i dvije zlatne medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.