Veterani legendarne 4. gardijske brigade osudili napad BBB-a na njihovog suborca: ”Neshvatljiva nam je činjenica da hrvatski branitelj bude u strahu za svoj život”

Foto: Dalmatinski portal

Tužna priča dobila je svoj nastavak i očekivanu osudu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, idemo redom, navijač Hajduka, Nikša Vrca, postao je poznat nakon što je kao vlasnik splitskog dućana na akciju stavio jaja dok god je Hajduk prvi na ljestvici, nakon toga je pretučen i teško ozlijeđen u Zagrebu.

Kako smo već pisali žrtva napada ispričala je kako je do toga došlo. Navodno je poslije utakmice Gorice i Hajduka s društvom večerao u jednom zagrebačkom restoranu, htjeli su ući u automobil kako bi krenuli prema Splitu, no, onda su vidjeli da im je jedna guma probušena, i to porezana nožem. Dok je Vrca mijenjao gumu u pomoć mu je priskočio i jedan Zagrepčanin, nakon čega je prema njima dotrčala skupina od petnaestak BBB-a te ih je krenula tući. Bili su maskirani, naoružani palicama, s obzirom kako je mijenjao gumu Vrca je u tom trenutku bio na zemlji, klečao je te je i najgore prošao, dok su ostala dvojica Splićana prošla bez težih ozljeda. Nešto je batina dobio i Zagrepčanin koji im je pomogao zamijeniti gumu.

Podsjetimo, Vrca je dragovoljac Domovinskog rata te ujedno i pripadnik legendarne 4. gardijske brigade, čiji su se veterani povodom napada na njihovog suborca oglasili priopćenjem, koje, dakako, prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Udruga veterana 4. gardijske brigade oštro osuđuje napad na našeg suborca Nikšu Vrcu, koji se još uvijek nalazi u zagrebačkoj bolnici Sveti duh gdje čeka operaciju noge. Neshvatljiva nam je činjenica da hrvatski branitelj bude u strahu za svoj život kada odlazi u neki drugi hrvatski grad i ne samo hrvatski branitelj već bilo tko u Lijepo našoj. Ovim putem pozivamo hrvatsku policiju i sve mjerodavne institucije da konačno stanu na kraj onima koji po našim ulicama siju strah, ozljeđuju, uzimaju sebi za pravo da sude, a nerijetko završi i s tragičnim posljedicama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.