(VIDEO) Afrički Kup nacija: Poznati svi polufinalisti, u posljednjoj utakmici Egipat slavio protiv Maroka

Foto: fah

Kamerun i Gana, te Burkina Faso i Egipat igrat će u polufinalu afričkog Kupa nacija koji se održava u Gabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

U posljednjem četvrtfinalnom ogledu Egipat je pobijedio Maroko 1-0, a pobjednika je odlučio pogodak Abdula Kahrabe u 88. minuti.

Egipat će u polufinalu igrati protiv Burkine Faso koja je u subotu pobijedila Tunis sa 2-0 golovima Aristidea Bancea (81) i Prejucea Nakoulma (84).

U drugom polufinalnom paru sastat će se Gana i Kamerun. Nogometaši Gane izborili su polufinale pobjedom protiv DR Konga 2-1. Pobjedu Gani donijela su braća Ayew, Jordan i Andre. Jordan je doveo Ganu u vodstvo u 63. minuti, svega pet minuta kasnije izjednačio je Paul M’Poku, no Andre Ayew je u 78. minuti realizirao kazneni udarac za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerun je plasman u polufinale izborio u subotu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedivši Senegal 5-4. U regularnom dijelu i produžetku nije bilo golova, a odluka je pala u zadnjoj petoj seriji jedanaesteraca, kada je kamerunski vratar Fabrice Ondoa obranio udarac Sadiu Manea, a Vincent Aboubakar je odveo Kamerun u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI ČETVRTFINALA

DR Kongo – Gana 1-2
Egipat – Marok​​​​​​o 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 28. siječnja:
Burkina Faso – Tunis 2-0 (0-0)
Senegal – Kamerun 4-5 11m (0-0)

POLUFINALE
1. siječnja:
Burkina Faso – Egipat

2. siječnja:
Kamerun – Gana

ZA 3. MJESTO – 4. veljače
FINALE – 5. veljače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.