(VIDEO) Bliži se još jedan klasik Eura: Francuska – Njemačka!

Foto: Twitter

Sutra je na rasporedu drugi polufinalni susret Europskog prvenstva, za mnoge finale prije finala, između domaćina Francuske te reprezentacije Njemačke. Njemačka je aktualni svjetski prvak, Francuska bivši. Treba li reći da se radi o pravom klasiku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači obje reprezentacije spremaju se za utakmicu, treniraju. Da je u formi pokazao je francuski reprezentativac  Anthony Martial koji je na treningu zabio dva prekrasna gola. Naravno, jedno je trening, kada imate puno više prostora za akciju, nešto posve drugo je utakmica.

Podsjetimo, utakmicu polufinala između Francuske i Njemačke sudi 44-godišnji sudac Nicola Rizzoli iz Italije. Utakmica se igra od 21 sat u Marseilleu. Izbornik Francuske Didier Deschamps imat će na raspolaganju sve igrače, dok će njemački izbornik Joachim Löw morati malo kombinirati, naime, zbog ozljeda ne može računati na napadača Marija Gomeza i veznjaka Samija Khediru, dok zbog dva žuta kartona u obrani neće biti stopera Matsa Hummelsa. Nažalost po Nijemce pod upitnikom je zbog ozljede koljena i Bastian Schweinsteiger.

Spomenimo jednako tako da će to biti čak peta utakmica ove dvije reprezentacije na velikim natjecanjima, Njemačka, naravno, ima puno više uspjeha. Naime, u dosadašnja četiri dvoboja Njemačka je dvaput slavila u regularnom dijelu (2:0 u polufinalu SP 1986. i 1-0 u četvrtfinalu SP-a 2014.), jednom nakon jedanaesteraca (u polufinalu SP-a 1982. u Španjolskoj), dok su Francuzi slavili samo na SP-u 1958. godine (6:3) u utakmici za 3. mjesto. Radi se o utakmici koju mnogi smatraju nepotrebnom. Naime, neki traže od FIFA-e da se ukine utakmica za 3. mjesto na svjetskim prvenstvima, kao što je ukinuta na europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, danas su neka druga vremena, Francuzi su domaćini, igraju sve bolje kako turnir odmiče, i to je njihova najveća prednost. Njemačka? To je uvijek Njemačka, posebno kad je svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.