(VIDEO) Ćiro Blažević: Jako me pogodio napad na Cvitanovića, a Šukera ne bi dirao

Foto: snimka zaslona

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, legendarni Miroslav Ćiro Blažević gostovao je Studiju 4 te komentirao trenutačno stanje u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet je isto svojevrsna politika. Netko je jednom rekao da je politika odraz nogometne politike, ako je tako onda se moramo ozbiljno zabrinuti, krenuo je Ćiro.

Ovaj slučaj Cvitanovića me jako pogodio – kao i svaki istup huliganstva je za svaku osudu. ovo ne bih stavio u kontekst cjelokupne situacije, ovo je po meni, rezultat ambicioznog tate čijeg sina on nije uključio u ekipu ili mu dao željeni značaj. To ide dotud, i sam sam bio žrtva takvih prijetnji. To bih isključio iz cjelokupne nogometne situacije i briga nogometa treba biti hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo, rekao je Blažević.

U emisiji je bilo riječi i o trenutačnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o Šukeru, svi će se iznenaditi. On je planetarna zvijezda, on je član UEFA-ina najužeg kora, ne bih njega dirao. Nego one koji nemaju svoju petlju i samo dižu ruke i prihvaćaju svaku anomaliju.

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se pred dvije bitne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, a izgledi za plasman su se smanjili nakon poraza u Turskoj.

Najbolje da se ova situacija, koja je kompromitirana, da nogometaši budu svjesni da je krajnje vrijeme da reagiraju. Bez pretjerivanja, najbolja smo reprezentacija na svijetu. Sada kad nisam trener mogu otvoreno reći, najvažniji čovjek ekipe je izbornik. On mora imati neophodni utjecaj, mora naći načina da ga se sluša, mora biti lider i imati reference jer se ekipa uvijek ponaša kao kakav im je trener, zaključio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.