(VIDEO) Drama u Londonu: Južnoafrički tenisač Kevin Anderson nakon nevjerojatnog meča plasirao se u finale Wimbledona

Foto: fah

Južnoafrički tenisač Kevin Anderson plasirao se u finale Wimbledona nakon što je u petak u polufinalu, poslije 6 sati i 35 minuta igre, savladao Amerikanca Johna Isnera sa 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Bilo je ovo najduže Grand Slam polufinale u povijesti i drugi najduži meč u Wimbledonu. Najduži dvoboj trajao je 11 sati i 5 minuta, kada je 2010. godine u prvom kolu Wimbledona John Isner svladao Nicolasa Mahuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, Kevin Anderson je prvi Južnoafrikanac koji se je nakon 97 godina probio u finale Wimbledona. Godine 1921. to je uspio Brian Norton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.