‘Geni kameni’: Hrgović tehničkim nokautom stigao do 12. pobjede u karijeri

Foto: fah

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović stigao je uvjerljivo do pobjede na Floridi, naime, sudac je prekinuo u petoj rundi njegovu borbu s Rydellom Bookerom. Hrvat je zadao više preteških udaraca protivniku te je slavio u 12. od 12 profesionalnih mečeva u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No istina je, također, da Booker nije dorastao Hrgoviću, a to se znalo i prije početka meča, kao što Hrgoviću nisu dorasli ni onih prvi 11 profesionalne karijere koje je prije Bookera uglavnom lakoćom pobjeđivao.

Podsjetimo, Booker je u meč protiv Hrgovića ušao sa 112.4 kilograma, što je tek 2.4 kilograma više nego što ima naš tenisač u ovom trenutku. Hrvatski tenisač je u prvoj rundi pokazao koliko je bolji od protivnika, no to mu nije bilo dovoljno da odmah ozbiljno uzdrma svog protivnika. Amerikanac se borio koliko je to mogao, čak i puno bolje nego što su to mnogi od njega očekivali, već drugoj rundi sudac je u dva navrata morao brojiti Bookeru, dok se i u trećoj rundi nastavila dominacija ”gena kamenih”, no Booker je ponovno pokazao zašto do sada nikada nije izgubio rušenjem. Hrvat nije posustajao te je nastavio s nemilosrdnim napadima, da bi sudac agoniju Amerikanca prekinuo tek u petoj rundi, kada se Booker više nije mogao braniti. Booker je primio više teških udaraca  zbog čega je, a radi njegovog zdravlja, sudac odlučio prekinuti borbu.

Filip Hrgović je, dakle, slavio tehničkim nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.