(VIDEO) Golden State sa 50 poena u četvrtini potopio Clipperse

Foto: fah

Aktualni NBA doprvaci Golden State Warriorsi ugostili su Los Angeles Clipperse u prvoj utakmici nakon All-Star stanke i nastavili svoj dominantni niz u međusobnim dvobojima zahvaljujući sjajno odigranoj trećoj četvrtini u kojoj su ubacili čak 50 koševa, da bi na kraju slavili sa 123-113.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su u Oakland doputovali bez svog najboljeg igrača i mozga momčadi Chrisa Paula što ih nije spriječilo da na poluvremenu stvore 12 koševa prednosti (61-49). No, iz svlačionice su u drugom poluvremenu izašli drugačiji Warriorsi, odlučni nastaviti pozitivan niz protiv Clippersa i ostvariti desetu uzastopnu pobjedu u srazu s momčadi pod vodstvom Doca Riversa.

Za samo 12 minuta treće četvrtine Golden State je ubacio 50 koševa, a primio 26 i potpuno preokrenuo utakmicu i raspoloženje u Oracle Areni. Stephen Curry je u toj dionici ubacio 20 od svojih 35 koševa (trice 6/10), a Kevin Durant je dodao 15 poena da bi utakmicu završio s 25 koševa, 15 skokova i sedam asistencija. Strijelce Clippersa su sa po 19 koševa predvodili Austin Rivers i Jamal Crawford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DeMarcus Cousins i Anthony Davis prvi su put zaigrali zajedno u dresu New Orleansa, ali Pelicansi su pred svojim navijačima doživjeli težak poraz 99-129 od Houstona. Cousins je ubacio 27 koševa uz 14 skokova, a Anthony Davis je imao 29 poena i devet skokova, što nije pomoglo domaćoj momčadi. Šestorica igrača Houstona imali su dvoznamenkasti učinak, a najbolji je sa 27 koševa bio Lou Williams koji je prije nekoliko dana stigao u Rocketse iz Los Angeles Lakersa. James Harden je postigao 13 koševa i podijelio 14 asistencija.

Za razliku od njegove nove momčadi, Cousinsova bivša ekipa iz Sacramenta bila je uspješna i svladala je na domaćem parketu Denver sa 116-100. Mladi 23-godišnji centar Kingsa Willie Cauley-Stein iskoristio je prazninu koja je ostala odlaskom Cousinsa i s učinkom karijere od 29 koševa i 10 skokova predvodio Sacramento do 25. pobjede u sezoni (25-33). Iskazali su se i bivši igrači Pelicansa koji su stigli u Sacramento u zamjenu za Cousinsa. Šuter Buddy Hield ubacio je 16 koševa, a povratnik među Kingse Tyreke Evans postigao je 15. Klupa Kingsa je u ovoj pobjedi sudjelovala s čak 71 košem. Najbolji strijelac Denvera bio je Gary Harris sa 23 koša.

LeBron James je ostvario 48. ‘triple-double’ učinak u karijeri (18 koševa, 13 skokova, 15 asistencija) predvodeći Cleveland do pobjede nad New Yorkom (119-104). Bio je to 40. trijumf Cavaliersa u ovoj sezoni, u koji je Kyrie Irving ugradio 23 koša, a Kyle Korver 20. Courtney Lee sa 25 i Carmelo Anthony sa 20 koševa bili su najbolji strijelci Knicksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih košarkaša je u noći sa četvrtka na petak nastupio samo Mario Hezonja koji je u domaćem porazu svog Orlanda od Portlanda 103-112 za 25 minuta ubacio deset koševa uz jedan skok, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Nikola Vučević je ubacio 25 koševa, a Evan Fournier 20 za Magic, dok je najbolji igrač utakmice bio razigravač Portlanda Damian Lillard koji je ubacio 33 koša. C. J McCollum je dodao 22 poena za pobjednike, a novopridošli centar Jusuf Nurkić je u svom drugom nastupu za Trail Blazerse spojio 12 koševa i 12 skokova.

Najneizvjesniju utakmicu vidjeli su gledatelji u Detroitu, gdje su domaći navijači svjedočili pobjedi svojih Pistonsa 114-108 protiv Charlotte Hornetsa, u kojoj su gosti ispustili čak 18 koševa prednosti (85-67) iz 35. minute. U posljednjoj dionici utakmice Pistonsi su ostavili Hornetse na samo 15 koševa i u produžetku kompletirali veliki preokret, što im je omogućio Kentavious Caldwell-Pope tricom za izjednačenje na 100-100 na 18 sekundi prije kraja regularnog dijela. Marco Belinelli je imao otvorenu tricu za pobjedu Hornetsa, ali je promašio.

Caldwell-Pope je sa 33 koša i devet skokova bio najbolji igrač Detroita, a slijedio ga je Tobias Harris sa 25 koševa i sedam skokova. Charlotte je sa 34 koša, sedam skokova i šest asistencija predvodio Kemba Walker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.