Veliko finale NBA lige: Warriorsima se vraća Iguodala, očekuje se povratak Cousinsa i Duranta

Foto: fah

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi, koji su petu sezonu zaredom izborili nastup u velikom finalu u kojem će tražiti put prema trećem uzastopnom osvajanju trofeja Larryja O’Briena, za finalnu seriju mogu računati na oporavljenog veterana Andrea Iguodalu, a očekuju da će tijekom finala na raspolaganju imati Kevina Duranta i DeMarcusa Cousinsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andre Iguodala, najkorisniji igrač prvog od pet uzastopnih finala, bit će u momčadi Stevea Kerra od prve utakmice finalne serije koja će biti odigrana u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu (3 sata ujutro). Ovisno o ishodu finalne serije u Istočnoj konferenciji, u kojoj Toronto vodi sa 3-2 protiv Milwaukeeja, Warriorsi će gostovati kod Raptorsa ili Bucksa, jer su obje momčadi imale bolji učinak u osnovnom dijelu sezone.

Iako se činilo da je za njega sezona završena, tijekom finalne serije na parketu bi se ponovno mogao naći centar DeMarcus Cousins, koji je još u drugoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja odigranoj 16. travnja protiv Los Angeles Clippersa, zadobio rupturu kvadricepsa lijeve noge.

Cousins je u petak s ostatkom momčadi sudjelovao u trening utakmici, na kojoj nije bilo Kevina Duranta koji se sporije oporavlja od istegnuća mišića lista desne potkoljenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant još uvijek nije dobio dopuštenje od liječnika za uključivanje u vježbe koje uključuju kontakt sa suigračima. Ipak, Durant se nada da bi mogao zaigrati u finalu koje bi moglo potrajati do 16. lipnja, bude li odigrano maksimalnih sedam utakmica.

“Doista ne znam mnogo o ovoj ozljedi. Slušam savjete liječnika i ostavljam im da rade svoj posao”, izjavio je Durant upitan o mogućem povratku na parket ove sezone, dok su Warriorsi objavili da se dobro oporavlja i izrazili nadu u njegov nastup tijekom finalne serije.

Kevin Durant je ozlijeđen 8. svibnja, tijekom pete utakmice polufinala Zapadne konferencije protiv Houstona. Warriorsi su pobijedili u tom dvoboju i potom bez Duranta nanizali još pet pobjeda, izbacili Houston u šest utakmica i ‘pomeli’ sa 4-0 Portland u konferencijskom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, unatoč dobrim rezultatima i igrama bez Duranta, njegovi suigrači su nakon svake pobjede isticali kako im je povratak ozlijeđenog suigrača nužan za osvajanje trećeg uzastpnog naslov NBA prvaka. U prethodne dvije sezone Durant je osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.