(VIDEO) Hod po rubu Slavena Bilića! Kako je nakon petog uzastopnog poraza reagirao bivši hrvatski izbornik?

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, nažalost, u ovoj sezoni, u West Hamu, nema puno razloga za slavlje, naprotiv. Nakon gotovo pa savršene prošle sezone Bilić ”hoda po rubu”, zajedno s momčadi te je na granici otkaza, unatoč činjenice da su mu čelnici kluba nedavno dali navodno bezuvjetnu potporu. Nema potporu u nogometu nitko, pa ni trener, koliko god omiljen bio, ako ga rezultati ne prate, Bilić nema rezultate, ne sasvim i ne uvijek svojom krivicom. West Ham danas je puno slabiji nego prošle sezone, i to ne samo zbog odlaska Payeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji u nizu poraza, koji je West Ham gurno na rub borbe za ostanak u ligi, što je bivši vatreni izbornik i sam priznao, Slaven Bilić doživio je od Arsenala. Iako je Arsenal moćan klub, jedan od jačih u Engleskoj, navijače peče činjenica da je poraz dosta uvjerljiv, iako nakon prvog dijela utakmice nije tako izgledalo, što je naglasio i hrvatski trener odmah poslije novog poraza: “Prvu poluvrijeme bilo je OK, ne samo zbog rezultata, već jer smo bili dobri. Lijepo smo se branili, a bili smo opasni iz kontra napada”, rekao je trener West Hama Slaven Bilić nakon poraza 3:0 te je nedvosmisleno priznao kako je protivnik pobjedu zaslužio. Inače peti je to uzastopni poraz Slavena Bilića, što zabrinjava ne ”samo” više ”obične” navijače nego i čelnike kluba

“U drugom poluvremenu utakmice oni su podigli ritam i zabili, nakon čega su bili još bolji. Mi smo željeli bod. Nadali smo se da možemo duže držati nulu jer onda bi oni i njihovi navijači bili nervozniji, no nakon gola igrali su puno slobodnije”, poručio je Bilić, kao trener kluba kome predstoji žestoka borba za ostanak s obzirom kako je West Ham tek pet bodova iznad Swanseaja i mjesta koje vodi u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, predstoji nam borba za opstanak”, tvrdi iskreno bivši hrvatski izbornik, koji je na kraju dodao: “Ne skrivamo to. Moramo biti realni. Ovo moramo zaboraviti, velike utakmice su pred nama, pogotovo u nedjeju protiv Swanseaja. Jedna pobjeda će sve promijeniti…” Nažalost, sve je manje onih koji vjeruju u riječi hrvatskog trenera.

S druge strane, za razliku od Bilića, trener Arsenala Arsene Wenger je imao razloga za zadovoljstvo te je analogno tome i konstatirao:

“West Ham se dobro branio u prvom poluvremenu, no bili smo odlučniji u nastavku. Svi su odigrali dobro, za nijednog igrača ne mogu reći da je odigrao loše. Iza nas je teško razdoblje, ali rastemo. Pred nama je završni sprint u Premier ligi. Moramo biti konstantni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči tekuće sezone navijači West Hama nadali su se Europi, neki čak i kvalifikacijama za Ligu prvaka, no, otriježnjenje je bolno, no, neumitno. Treba ”preživjeti” sezonu kako bi se uz neke pouke mnoge stvari popravile već od jeseni, na isti, ili barem slični, način rezonira Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.