(VIDEO) Hrvatska reprezentacija u inline hokeju osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu

Hrvatska reprezentacija u inline hokeju osvojila je prvo mjesto u diviziji I Svjetskog prvenstva koje je održano u finskom Tampereu, te je po prvi puta u povijesti izborila plasman u elitnu diviziju. Do povijesnog uspjeha naši hokejaši stigli su 5:4 (1:1, 0:1, 3:1, 0:1; 1:0) pobjedom protiv Australije nakon produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su došli u vodstvo već u 2. minuti dvoboja no protivnik je tik pred završetak prve četvrtine uspio poravnati. U drugom dijelu susreta hrvatska reprezentacija dominira no završnica četvrtine ponovo pripada Australcima koji koriste jednu od rijetkih prilika i prelaze u vodstvo.

Početkom treće četvrtine Hrvatska izjednačuje, a nekoliko minuta kasnije obje momčadi postižu po jedan zgoditak. Pred kraj treće četvrtine naši hokejaši su ponovu u prednosti. Australija je izjednačila na početku četvrte četvrtine poslije čega su obje momčadi vrebale na pogrešku protivnika. Do isteka vremena pogotka nije bilo odluke pa se morao igrati produžetak.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je 35-godišnji Igor Jačmenjak, koji je igrao za Hrvatsku na čak 15 svjetskih prvenstava u hokeju na ledu, on je zabio za konačnih 5:4 već u osmoj sekundi produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Ovo je velika stvar za hrvatski inline hokej. Kada smo dolazili ovdje mislili smo da bismo se možda mogli boriti za broncu“, rekao je Jačmenjak.

Ostale pogotke za Hrvatsku protiv Australije postigli su Marko Tadić, Ivan Janković, Matija Miličić i Domen Vedlin.

Što je to inline hokej?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inline hokej je hokej na koturaljkama s kotačima u nizu, odnosno hokej na rolama. Osim razlike u podlozi, broju igrača te donekle u pravilima, možda najznačajnija razlika je ta da se ne igra “na tijelo”, takozvani “no touch”, što znači da nema žestokih startova i sudara koji su karakteristični za hokej na ledu. Može se igrati na svim podlogama koje su pogodne za rolanje, a igra se pakom ili lopticom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.