(VIDEO) Huligani divljaju Europom: Navijači kijevskog Dinama i Bešiktaša izbodeni nožem u sukobima prije utakmice

Foto: fah

Deset je osoba završilo u bolnici zbog uboda nožem nakon što su se stotine navijača Dynama iz Kijeva i Bešiktaša sukobili sinoć u glavnom gradu Ukrajine prije početka utakmice Lige prvaka, javljaju lokalni mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 600 navijača sudjelovalo je u sukobima blizu stadiona Olympiyskiy na kojem će se 2018. igrati finale Lige prvaka prije početka utakmice koja je završila pobjedom Dynama od 6-0.

Turske navijače su dok su se približavali stadionu napali ukrajinski noževima i palicama, javlja Football 1 channel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji su također prijavili i manje sukobe u drugim dijelovima grada.

“Ovi sukobi između navijača kijevskog Dynama i Bešiktaša posljedica su loše sigurnosne procjene i loše poduzetih sigurnosnih mjera prije utakmice”, izjavio je Markiyan Lubkivskiy, bivši direktor organizacijskog odbora za Euro 2012 organising committee, wrote on Facebook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam insajderske informacije da će UEFA reagirati i da će kazniti oba kluba. UEFA je zabrinuta zbog nasilja koje se dogodilo u gradu koji je domaćin finala Lige prvaka 2018.”, dodao je.

Unatoč hladnom vremenu, atmosfera na tribinama bila je užarena doks u navijači Bešiktaša palili baklje i sipaljivali rakete prije nego su se sukobili s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.