(VIDEO) Izbornik Skelin: ‘Moja ostavka je uvijek na stolu, ona je najmanji problem’

Foto: snimka zaslona

“Cijelu utakmicu smo se mučili sa šutom, imali smo puno otvorenih šutova, svi igrači, a na kraju smo i slobodna bacanja promašivali”, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Ivica Skelin nakon poraza od Rumunja 56:58 u Zadru, prenosi HRT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj je to treći poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nakon poraza od Italije i Nizozemske, te bi mogla natjecanje završiti na posljednjoj poziciji i tako kvalifikacije za odlazak u Kinu završiti već u prvom krugu iako dalje odlaze tri od četiri sastava.

“Opet isti scenarij kao u prve dvije utakmice. Neefikasnost u napadu, imali smo šut za tri poena niti 8 posto, imali smo mnogo otvorenih šutova i lijepo vodstvo u trećoj četvrtini i bili smo u prilici da usmjerimo utakmicu. Rumunji su se vratili, pritisak je bio sve veći na nama. Imali smo i zadnji šut…”, dodao je Skelin.

Naši su reprezentativci početkom treće četvrtine poveli 34:22, no gosti su serijom 11-0 već u 27. minuti bili ponovno u igri smanjivši na 34:33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijelu smo utakmicu muku mučili sa šutom, i tu razliku 34:22 nismo napravili na krilima pozicionog napada i šuta. U tom trenu smo dobili laganih sedam poena zaredom, skupili su nam dvaput skok u napadu i ušli su nam u rezultat. Kad su se vratili, psihološka prednost je bila na njihovoj strani. Možda smo trebali biti strpljiviji, odložiti neke trice, prebacivati stranu… Pilepić i Krušlin su klasični šuteri, zabraniti im to nije pametno. Trudili smo se spuštati loptu dosta ispod koša, Rumunji su to osjetili i skupljali se i nismo imali koša iz reketa”, rekao je izbornik.

Istaknuo je kako je situacija izuzetno teška, tim više jer već u ponedjeljak dočekuju Nizozemce:” Igračima je najteže jer su opet došli s velikom željom i entuzijazmom. Kao da nas ta želja svaki put sputava i odreže krila, onda se naša košarkaša pretvori na košarku od 60 poena jer nam fali lepršavosti i odlučnosti. Dok to breme ne skinemo, neće biti sreće.”

Hoće li voditi Hrvatsku u dvoboju protiv Nizozemske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To morate pitati Savez, moja ostavka nikada nije bila problem. Pričat ću s čelnim ljudima i večeras i sutra, jutro će biti sigurno pametnije. Nisam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Nisam sam sebe doveo pa prema tome neću ni sam sebe odvoditi. Moja ostavka je uvijek na stolu, ona je najmanji problem”, zaključio je Skelin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.