(VIDEO) Jedan poseban, a običan čovjek Zlatko Dalić: ‘Igrali smo za branitelje, Hrvate diljem svijeta, Hrvate u BiH, iznad svih Hrvatska’

Foto: fah

Danas je dovoljno u Hrvatskoj reći Zlatko Dalić i svi će znati tko je on, zašto se o njemu govori i kako je već sada s pedeset i malo godina osigurao svoje mjesto u hrvatskoj sportskoj povijesti, kao novi ”trener svih trenera”, nasljednik Miroslava Ćire Blaževića. Učenik je vrlo brzo diplomirao i nadmašio učitelja, na učiteljevo zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić, hrvatski izbornik, i predvodnik srebrne hrvatske nogometne reprezentacije koja je pod njegovim stručnim vodstvom osvojila simpatije svijeta, srca sportskih zaljubljenika diljem planete, osvojio je sve oko sebe svojim stilom. Nema tu PR podvala, nema spin doktora, jednostavno, prirodno poseban čovjek. Sve što mu je dragi Bog dao Dalić koristi na najbolji mogući način. Skroman, ponizan, pristojan, domoljub i vjernik.  Jednostavno Dalić, koji ni večeras, iako vidno umoran, na prepunom Trgu bana Jelačića, pred 150 000 Hrvata, nije propustio ponoviti sve ono što Dalića čini Dalićem. Nije iznevjerio samog sebe.

Kao i nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Nigerije i prve pobjede Dalić je u centru metropole, pred očima cijela svijeta, jer Hrvatska je čitava danas bila svjetska pozornica, zahvalio hrvatskim braniteljima, ”bez kojih ne bi bilo ni nas, ni naše šahovnice”, kako lijepo reče. Da, doista, za koga bi i gdje bi, ako uopće bi, danas igrali Vatreni  da nije bilo branitelja, posebno kada znamo da bez branitelja ni hrvatske države ne bi bilo?

Zlatko Dalić oduševljenim navijačima na Trgu bana Jelačića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Igrali smo na Svjetskom prvenstvu za sebe, za svoje obitelji, za vas, za cijelu Hrvatsku, Za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini, za Hrvate diljem svijeta, za naše branitelje, da nije bilo njih ne bi bilo ni ove šahovnice”, rekao je Dalić, nakon čega je glavnim zagrebačkim trgom odjekivalo ”Vukovar, Vukovar…”

”Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci, vi ste prepoznali da smo mi dali sve od sebe, da su dečki dali sve od sebe ”, poslije tih riječi izbornika središtem Zagreba odjekivalo je ”šampioni, šampioni”, kao i fanatično skandiranje Zlatku Daliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vi ste bili najbolji navijači na svijetu, vi ste svjetski prvaci, iznad svih Hrvatska’‘,  zaključio je hrvatski izbornik i sportski heroj hrvatske nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.