VIDEO: Joško Vlašić ocijenio Blankin povratak za čistu desetku!

Naša najbolja skakačica u vis Blanka Vlašić otputovala je u srijedu u Irsku na jednotjedni tretman kod poznatog fizioterapeuta Anthonyja Geoghegana, s obzirom da u Goeteborgu, Pragu i Sopotu Blanka nije osjetila nikakvu bol, za očekivati je da će ovim posjetom ‘stara’ ozljeda Ahilove tetive biti u potpunosti sanirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Idem u Irsku, da tako kažem, na kompletan remont. Radit ćemo tretmane na tetivi i zglobu, još jednu turu ultrazvučne šok-terapije, ali i na ostalim mišićima i tetivama. Nakon teških treninga i ovih nekoliko natjecanja, organizam trebadovesti na startnu poziciju, da ne bude nikakvih zaostalih tegoba uoči početka proljetnog trenažnog ciklusa, rekla je Blanka i najavila da će se terapija sadržavati kombinaciju ultrazvučnih šok-valova, manualne terapije i masaže te vježbe rehabilitacije.

– Budući da je tetiva sad već u jako dobrom stanju, pretpostavka je da će ovim tretmanima ozljeda postati stvar prošlosti, optimistički je najavila put u Irsku Blanka Vlašić koja na nedavnom Svjetskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Sopotu nije osvojila medalju.

No, osvajanje medalje nije ni bio imperativ, potvrđuje to i njen otac Joško Vlašić u istupu za javnost, objasnivši što čeka Blanku u sljedećem razdoblju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve u svemu, nećemo pamtiti Poljsku po lošim stvarima. Kada gledamo Blanku kada je bila u naponu snage sigurno da je ovo skromno izdanje. Kada se uzme u obzir da se nakon sedam mjeseci uključila u natjecateljski ciklus i da smo išli na jedno ozbiljno natjecanje, mislim da moramo biti zadovoljni. Moramo znati da je Blanka do svoje forme, u kojoj ju je upoznao cijeli svijet, nije došla preko noći. To se stvaralo godinama uz veliki broj natjecanja, da ne govorim o treninzima. Kada se vraćate, nije to sada da krećete ispočetka, ali treba vremena. Tko misli da može prevariti vrijeme, taj se vara, ustvrdio je Joško Vlašić.

Unatoč dugotrajnim oporavku od ozljede Blanka Vlašić je u zadovoljavajućoj formi, ističe nadalje Joško;

– Išli smo na Svjetsko prvenstvo jer smo htjeli još natjecanja pošto su kvalifikacije i finale donijeli još dodatna dva nastupa što će biti ključno za ljeto. S druge strane isprobali smo tetivu u pravim uvjetima. Ovo su možda i najteži uvjeti, 24 sata razlike između kvalifikacija i finala. Norma od 195 centimetara nije lagana za ostvariti, mora se ići optimalno i nema kalkulacija. Ta dva stresa su bila idealan test za Ahilovu tetivu. Ona je izdržala i dobro je. To je ona nulta pozicija bez koje ne bismo mogli dalje. Blanka je u Sopotu u idealnim uvjetima možda mogla skočiti i dva metra, ali to je manje važno. Ovaj dio sezone ocjenio bi čistom desetkom. Vratiti se i biti zdrav nakon svih peripetija koje mnogi zaboravljaju, ne zaslužuje manju ocjenu, zaključio je Joško Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško Vlašić ne krije optimizam, pa tvrdi:

– Za početak je dobro, jer ne možemo gledati 2013. i natjecanja na kojima je nastupila kao nešto što je garantiralo stabilnost. Blanka je skakala uz bolove i nije bilo perspektive. Upravo zato smo Svjetsko prvenstvo u Moskvi preskočili jer smo znali da i ako prođe kvalifikacije neće moći nastupiti u finalu. Dakle, mi smo u jako dobroj situaciji. Blanku ne boli tetiva i to je najbitnije. Rezultati variraju, ali to je normalno u jednoj fazi kao što je ova u kojoj nedostaje i jedno 150 skokova u treningu i jedno pet, šest natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.