(VIDEO) Kad nogometni sudac nema svoj dan ni video-tehnologija mu ne može pomoći

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Italije nakon produžetka pobijedili su reprezentaciju Zambije 3:2 na Svjetskom prvenstvu mladih nogometaša do 20 godina. Ovom pobjedom Talijani su izborili polufinala.  No, utakmicu ipak nije obilježila pobjeda Italije već jedna pomalo bizarna situacija u 43. minuti utakmice kada je nogometaš Zambije Edward Chilufya krenuo prema golu Italije te je pao barem sedam koraka nakon što je došlo do navodnog kontakta s talijanskim igračem Giuseppeom Pezzellom. Sudac je pokazao na bijelu točku, iako je prekršaj, ako se uopće dogodio, bio izvan linije šesnaest metara. Braniču Italije sudac je pokazao crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga sudac je ipak zatražio pomoć video-tehnologije, nakon pauze od dvije minute odluku je promijenio te je umjesto kaznenog udarca pokazao na slobodnjak na rubu šesnaest metara, međutim, crveni karton koji je dobio talijanski igrač je ostao.

U trenutku spornog događala Italija je gubila od Zambije budući kako je Daka zabio za 1:0 za Zambiju  na samom početku utakmice. Italija je ipak s igračem manje uspjela preokrenuti, odnosno, doći do izjednačenja,  da bi na kraju u produžecima pobijedila pogotkom postignutim u 111. minuti 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija će u polufinalu igrati protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.