(VIDEO) Kako su završili neredi u Češkoj? Dvanaest uhićenih BBB-a, desetorica ozlijeđenih…!

Foto: Snimka zaslona

U prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige hrvatski prvak poražen je od Viktorije u Plzenu 2:1. Dinamo je nakon vrlo dobrog prvog poluvremena pogotkom Danija Olma vodio 1:0, da bi pao u nastavku utakmice što je probuđeni domaćin iskoristio i preokrenuo rezultat. Od dobivene situacije Dinamo se našao u neizvjesnosti koju sa sobom nosi uzvratna utakmica na Maksimiru, a koja se mora dobiti ukoliko se želi proći u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi će reći, za poraz je kriva nonšalantna igra Dinama u nastavku, Dinama koji je prerano počeo slaviti veliku pobjedu. No, porazu unatoč teško se oteti dojmu, Dinamo je kvalitetnija momčad.

Nažalost, uoči, ali i tijekom utakmice došlo je do sukoba između navijača Dinama, BBB-a, i češke policije. Podsjetimo, češka je policija do stadiona dopratila oko 1500 navijača Dinama, nažalost, samo 360 njih imalo je kupljene utakmice te je došlo do sukoba. Naime, navijači Dinama bili su nezadovoljni zbog napuštanja stadiona te su nasrnuli na malobrojne redare te policajce, bacali su na njih baklje. Češkoj je policiji vrlo brzo stiglo pojačanje te su uspjeli smiriti situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sukoba je došlo i tijekom utakmice i to zato jer svi navijači Dinama nisu mogli ući na stadion budući da nisu imali ulaznice. Nakon niza incidenata situacija se smirila, ipak, jedan je navijač teže ozlijeđen, a desetorica lakše, 12 je pripadnika BBB-a uhićeno. UEFA, prema prvim informacijama, ipak neće teretiti Dinamo zbog nereda koji su izazvali BBB-i te će izvješće delegata utakmice biti pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto? Jednostavno, neredi su se dogodili na javnoj površini a ne u samom krugu stadiona. Navodno su s navijačima Dinama u Češku doputovala i dva hrvatska policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.