(VIDEO) Ključna prva utakmica: Osijek pred 50 000 gledatelja remijem se oprostio od Europe…

Foto: fah

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Europske lige, oni su u uzvratnom susretu 2. pretkola na gostovanju kod škotskog Rangersa na Ibrox Parku u Glasgowu odigrali 1-1 (0-0). Prva utakmica prije tjedan dana u Osijeku završila je pobjedom Rangersa od 1-0, pa je škotski velikan prošao dalje s ukupnih 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su poveli golom mladog hrvatskog igrača u redovima Rangersa Nikole Katića u 53. minuti, a na 1-1 poravnao je kapetan Osijeka Borna Barišić u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rangers je pred 50.000 svojih navijača u Glasgowu u potpunosti nadigrao Osijek, no od brojnih prilika iskoristio je samo jednu. Kapetan domaćih Tavernier u 53. je minuti ubacio loptu u kazneni prostor s lijeve strane, vratar Osijeka Malenica pogrešno je procijenio let lopte i istrčao u prazno nakon čega je Morelos vratio loptu pred sam gol gdje je u skoku s dva igrača Osijeka najviši bio Katić i iz blizine poslao loptu u mrežu.

Osijek je do izjednačenja stigao u samoj završnici susreta. Prvo je pokušaj Mudražije sa 20-ak metara McGregor uspio obraniti, lopte se na desnom krilu dokopao Grgić i ubacio pred vrata za Hentyja, no taj je centaršut bio previsok za nigerijskog napadača, ali je na loptu na lijevom krilu natrčao Barišić i jakim prizemnim udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži kut domaćeg gola.

Ispadanjem Osijeka Hrvatska je ostala na tri predstavnika u eurokupovima ove sezone. Dinamo će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Astane, dok će Rijeka i Hajduk u 3. pretkolu Europske lige za suparnike imati norveški Sarpsborg, odnosno rumunjski FCSB, bivšu Steauu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.