(VIDEO) Koreografija s tenkom iz Vukovara: Zašto Euroliga ne reagira na fašističke provokacije ozloglašenih Delija?

Foto: fah

Beogradska Crvena zvezda pobijedila ja Panathinaikos u Euroligi s 72:66 i tako došla do sedme uzastopne pobjede u najjačem europskom ligaškom košarkaškom natjecanju. Rezultat je to za skinuti šešir, pravi sportski podvig, o tome nema spora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, slavlje navijača spomenutog kluba pokvarili su navijači, ako se uopće tako mogu zvati. Naime, zloglasni učenici ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, navijačka skupina Delije (Arkan im je u rano vrijeme agresije na Hrvatsku bio vođa), ponovno su provokacijama pokvarili jedan uistinu vrhunski sportski događaj.

Na tribini su tijekom utakmice razvili zastavu na kojoj je tenk iz Vukovara. Klub se, nažalost, nije ogradio od ovakvih četničkih, dakle, fašističkih ispada, koji se neprekidno ponavljaju bez sankcija.  Da su Delije barem donekle proučile povijest bilo bi im jasno kako je Vukovar slomio kičmu zloglasnoj Jugoslavenskoj narodnoj armiji i da je Vukovar najveće groblje tenkova u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Nemaju se u Srbiji baš s čime hvaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, na utakmici u Beogradu našla se zastava s Vukovarom na srpskoj trobojnici, ispisana na ćirilici. I opet ne prvi put. Zanimljivo, Euroliga do sada nije sankcionirala Crvenu zvezdu zbog fašističkih ispada njenih navijača te okreće glavu od ovog ludila, frustriranog, ali opet  ludila.

Što Euroliga čeka i zašto hrvatski klubovi kad se nađu u prilici igrati s Crvenom zvezdom ne napuste dvoranu u slučaju ovakvih i sličnih fašističkih provokacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.