(VIDEO) Kako je Luka Modrić odbio provokaciju i još ponešto uoči Nigerije: Hrvatska 20 godina nije na svjetskim prvenstvima pobijedila u prvoj utakmici

Foto: fah

Hrvatska će ove subote od 21 sat odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Protivnik Vatrenima taman po mjeri za početak vjerujemo uspješnog turnira – reprezentacija Nigerije. Podsjetimo, Hrvatska do sada nikada nije poražena od afričkih reprezentacija, a na prošlom SP-u u Brazilu Hrvatska je svladala Kamerun sa čak 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se radi o prvoj utakmici Vatrenih na SP-u podsjetimo na još jedan zanimljiv podatak. Naime, Hrvatska u posljednjih 20 godina nije uspjela stići do pobjede u prvoj utakmici na svjetskim prvenstvima. Prvi i posljednji puta Vatreni su u prvoj utakmici slavili 1998. godine i to protiv Jamajke 3:1, golovima Stanića, Prosinečkog i Šukera.  Četiri godine kasnije u Japanu i Južnoj Koreji Hrvatska je poražena od Meksika, 2006. u Njemačkoj Vatreni su poraženi od Brazila, a osam godina nakon toga, u Brazilu, Hrvatska je također izgubila i opet od Brazila.

Utakmicu protiv Nigerije, kako smo već pisali, najavio je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, koji je posljednjih dana, a posebno nakon nepravomoćne presude Zdravku Mamiću, izložen brojnim provokacijama, kako od strane nekih medija tako i od strane bezimenih korisnika društvenih mreža, koji se ne libe ni širenja mržnje prema kapetanu Vatrenih. Nažalost, za sada nema adekvatnog odgovora institucija na prijetnje s društvenih mreža upućenih Modriću.

S provokacijom Luka se susreo i na tiskovnoj konferenciji u Kalinjingradu dan uoči prvog susreta Hrvatske na SP-u. Umjesto o nogometu, umjesto o ambicijama Vatrenih, engleski novinar počeo je s pitanjima o Zdravku Mamiću, nakon čega mu je hrvatski reprezentativac odgovorio u istom stilu u kojem je bilo i postavljeno pitanje jasnoj dajući do znanja kako je sada vrijeme za Svjetsko prvenstvu i kako je vrijeme da se sve podredi uspjehu Vatrenih s obzirom kako je ovo vjerojatno i posljednja prilika ove generacije da se od nacionalnog dresa oprosti nekim ozbiljnijim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO pogledajte O V D J E!

“Koliko dugo ste smišljali ovo pitanje,” odgovorio je Luka Modrić engleskom novinaru na pitanje što misli o presudi Mamiću, nakon čega je dodao ono što smo već i spomenuli: “Ovo je svjetsko prvenstvo…” I to su uglavnom stalo, ostali novinari nisu se bavili sličnim stvarima te su bili fokusirani na ono zbog čega su Vatreni i došli u Rusiju – na nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.