(VIDEO) Navijači Crvene zvezde Delije bakljadom i srpskom himnom u Foči čestitale ‘rođendan’ tzv. Republici Srpskoj!

Foto: Snimka zaslona

Velikom bakljadom te izvođenjem srpske himne “Bože pravde” navijači Crvene zvezde, Delije iz Foče, čestitali su entitetu unutar Bosne i Hercegovine tzv. Republici Srpskoj 25. rođendan. Treba li reći da se uz srpsku himnu nije izvodila himna BiH?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom su Delije raširile veliku ikonu Svetog Stefana (dužine tridesetak i dužine 12 metara) na jednu od najvećih zgrada u Foči, naravno, uz transparent “Srećna slava, Republiko Srpska!”

Podsjetimo, pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine ponovo su u ponedjeljak postrojeni u Banja Luci u povodu obilježavanja 9. siječnja kao dana Republike Srpske unatoč izričitoj zabrani koju je za takvo što prošlog tjedna izreklo Ministarstvo obrane BiH. I iz NATO saveza su stigla upozorenja da bi bilo kakvo djelovanje pripadnika oružanih snaga BiH u obilježavanju 9. siječnja predstavljalo jasno kršenje zakona i njhove prisege na vjernost BiH pa bi predstavljalo osnovu za stegovni postupak i otpust iz vojne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ovakvim ponašanjem ogorčene su brojne udruge bošnjačkih žrtava s obzirom kako je za većinu građana Bosne i Hercegovine Republika Srpska zapravo nastala na etničkom čišćenju te genocidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.