(VIDEO) NBA: Golden State vodi 2:0, Milwaukee izjednačio

Foto: fah

Branitelji naslova NBA prvaka Golden State Warriorsi poveli su sa 2-0 u konferencijskom polufinalu pobijedivši i u drugoj utakmici pred svojim navijačima Houston Rocketse sa 115-109, dok je Milwaukee izjednačio na 1-1 u seriji protiv Bostona uvjerljivom domaćom pobjedom 123-102.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Durant je ubacio 29 koševa, Klay Thompson 21, a Stephen Curry 20 za pobjednike, dok su strijelce Houstona predvodili James Harden sa 29 i Chris Paul sa 18 poena.

Gosti ni u jednom trenutku utakmice nisu vodili, a najveća prednost Warriorsa bila je 15 koševa, do koje su stigli pred kraj treće četvrtine. U završnih 12 minuta Houston se uspio primaknuti na tri poena zaostatka, ali su ih domaći spriječili da dođu bliže od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu su obilježile ozljede Stepha Curryja i Jamesa Hardena tijekom prve četvrtine. Curry je u borbi za loptu iščašio srednji prst lijeve ruke, dok je Hardena u sličnoj situaciji Draymond Green zahvatio po lijevom oku te je najbolji strijelac lige morao iz igre zbog posjekotine na kapku. No, obojica su se vratili u igru tijekom druge četvrtine.

Uz već spomenute strijelce ponovno je važnu ulogu u Warriorsima imao Draymond Green koji je dvoboj završio sa 15 koševa, 12 skokova i sedam asistencija, dok je Andre Iguodala postigao 16 poena. Houston je imao dvojicu igrača na ‘double-double’ učinku, Clinta Capelu sa 14 koševa i 10 skokova te P. J. Tuckera sa 13 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Sljedeće dvije utakmice serije bit će odigrane u Houstonu, a prva od njih na rasporedu je u noći s petka na subotu (2.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee Bucksi su bili najbolja momčad osnovnog dijela sezone, ali tako nisu djelovali u prvoj utakmici konferencijskog polufinala protiv Bostona. Stoga su se morali iskupiti pred svojim navijačima i to su učinili, iako je njihov najbolji igrač Giannis Antetokounmpo ponovno imao loš ulazak u utakmicu.

No, od 29. minute, kad je domaća momčad vodila 74-71, pa sve do 37. minute Bucksi su dopustili Celticsima tek dva koša, a ubacili su 28 i stvorili nedostižnih +29 (102-73). Milwaukee je sa 20 pogođenih trica postavio klupski rekord u doigravanju, a prednjačio je Khris Middleton koji ih je pogodio sedam te završio dvoboj sa 28 koševa i sedam skokova. Antetokounmpo je do kraja utakmice stigao do respektabilnih 29 poena i 10 skokova, a Eric Bledsoe je ubacio 21 koš za pobjednike.

Celticsi nisu uspjeli kompenzirati groznu šutersku večer Kyrieja Irvinga koji je ubacio samo devet poena gađajući iz igre 4/18. Marcus Morris je sa 17 koševa i sedam skokova bio najbolji kod Bostona. Jaylen Brown je ubacio 16, a Al Horford 15 poena uz osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston će biti domaćin u sljedeće dvije utakmice, a prva od njih će u TD Gardenu biti odigrana u noći s četvrtka na petak, u 2 sata iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

NBA doigravanje – konferencijska polufinala
ISTOČNA KONFERENCIJA
Milwaukee – Boston 123-102
(rezultat je izjednačen na 1-1 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Golden State – Houston 115-109
(Golden State je poveo sa 2-0 u seriji na četiri pobjede)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.