(VIDEO) NBA: Hezonji 16 poena u pobjedi Magica, Zubac zabio dva koša u pobjedi Lakersa

Foto: snimka zaslona

Od hrvatskih košarkaša na NBA parketima sinoć su nastupili Mario Hezonja i Ivica Zubac, čiji su Orlando Magic i Los Angeles Lakersi upisali pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domaćoj pobjedi Orlanda nad Memphisom 107:100 Hezonja je za 21 minutu igre upisao 16 poena (šut 5/12, trice 2/8, slobodna bacanja 4/4), te po dva skoka i asistencije. Magic su predvodili Nikola Vučević i Evan Fournier sa po 19 poena, a 16 koševa je, osim Hezonje, zabio i D.J.Augustin. Kod Grizzliesa su se istaknuli Ben McLemore (20 poena), Jarrell Martin (19 poena, 11 skokova) te JaMychal Green (10 poena, 13 skokova). Memphisu je ovo bio 13. uzastopni poraz.

Pobjedu su ostvarili i Los Angeles Lakersi Ivice Zubca na gostovanju kod San Antonija 116:112. Zubac je na terenu proveo 14 minuta s učinkom od dva koša (oba iz slobodnih bacanja 2/2, šut iz igre 0/2), četiri skoka i jedne ukradene lopte. Julian Randle s 25 koševa bio je prvi strijelac u pobjedničkoj momčadi, Isaiah Thomas je dodao 21 koš, a Kentavious Caldwell-Pope 18 uz 13 skokova. Lonzo Ball također je ubacio 18 koševa, ali i upisao čak 11 asistencija. Kod poraženih Spusa najbolji je bio Pau Gasol s 19 koševa, deset skokova i osam asistencija, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliersi čiji dres nosi Ante Žižić doživjeli su domaći poraz od Denvera (117:126). Hrvatski košarkaš nije nastupio za Cavse kojima nije pomogao ni triple-double učinak njihovog najboljeg igrača LeBrona Jamesa (25 koševa, deset skokova, 15 asistencija). Nuggetse su do šeste pobjede u zadnjih osam utakmica predvodili Gary Harris s 32 poena i Will Barton s 23. Ove dvije momčadi ponovo se sastaju u srijedu u Denveru.

Čak 15. uzastopnu pobjedu ostvarili su Houston Rocketsi svladavši Boston 123:120. Igrač s klupe Eric Gordon bio je najbolji kod Rocketsa s 29 poena, James Harden u pobjedu je ugradio 26 poena i deset asistencija, a Trevor Ariza 21 poen, koliko je ubacio i prvi strijelac Celticsa Marcus Morris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.