(VIDEO) NBA: Houston prošao dalje, Clippersi iznenadili prvake

Foto: fah

Košarkaši Houston Rocketsa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije nakon što su u petoj utakmici na domaćem parketu pobijedili Utah Jazz 100:93 i tako s 4-1 u seriji prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Harden predvodio je Rocketse s 26 koševa, šest skokova i šest asistencija. Clint Capela zabilježio je double-double učinak sa 16 poena i deset skokova, a dvoznamenkasti su još bili Chris Paul i Eric Gordon s po 15 koševa.

Royce O’Neale bio je najefikasniji u redovima Jazza s 18 koševa. “Zakazao” je najbolji igrač Utaha Donovan Mitchell. Utakmicu je završio s 12 poena i šest skokova, a iz igre je šutirao katastrofalnih 4/22 (trica 0/9), imao je pet izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem krugu Houston očekuje boljeg iz susreta aktualnih prvaka Golden State Warriorsa i Los Angeles Clippersa.

Clippersi su iznenađujuće u petoj utakmici na gostujućem parketu svladali Warriorse 129:121 i tako smanjili zaostatak na 3-2.

“Žilavi” gosti vodili su tijekom većeg dijela susreta, no domaćini su se vratili u posljednjoj četvrtini te čak i poveli 118:117.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Clippersi nisu dozvolili potpuni preokret i na kraju su slavili na krilima Lou Williamsa koji je utakmicu završio s 33 poena i deset asistencija. Danilo Gallinari imao je 26 koševa, Montrezl Harrell dodao je 24, a Patrick Beverley zabilježio je “double-double” s 17 poena i 14 skokova. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Kevin Durant bio je najbolji kod poraženih prvaka s 45 poena.

Šesta utakmica igra se u noći s petka na subotu, u 4 sata po srednjoeuropskom vremenu, piše HRT. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.