(VIDEO) NBA liga: Bojan Bogdanović u godini životne forme, šteta što ne može igrati za Hrvatsku…

Foto: fah

Hrvatski košarkaši reprezentativac Bojan Bogdanović ove godine igra doista u vrhunskoj formi, šteta je što u kvalifikacijama za Svjetsko košarkaško prvenstvo ne može igrati za Hrvatsku koja je u kvalifikacije krenula s dva teška poraza i tako već na startu ozbiljno kompromitirala šanse da zaigra na ovom velikom natjecanju.  Hrvatska je, podsjetimo, poražena od Nizozemske u gostima te od Italije na domaćem parketu, oslabljeni Hrvati bez NBA zvijezda Italiji su pravi otpor pružili tek u prvom poluvremenu, u nastavku su se izabranici Ivice Skelina potpuno raspali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je bio i jedini hrvatski košarkaš koji je na potrebnoj razini odigrao EuroBasket ove godine, na kojem je Hrvatska razočarala uvjerljivim porazom od Rusije, iako su mnogi, pa i sami igrači, najavljivali borbu za medalju. U slučaju da Hrvatska ostane bez SP-a bit će to težak udarac za hrvatsku košarku budući da je nakon toga prvo veliko natjecanje tek 2020. godine, govorimo, naravno, o Olimpijskim igrama.

No, idemo u NBA ligu…

U sinoćnjem okršaju između Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića i Orlando Magica Marija Hezonje slavili su Pacersi sa 121-109, a jedan od zaslužnijih za njihovu pobjedu bio je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović nastavlja s dobrim igrama i sinoć je opet bio drugi strijelac momčadi, u 30 minuta na terenu zabio je 22 koša (šut 7/13, trice 2/4) i ugrabio tri skoka. Najbolji kod Pacersa bio je još jednom Victor Oladipo sa 26 pogodaka, šest skokova, pet asistencija, četiri bloka i dvije ukradene lopte.

Orlandova klupa se iskazala na početku druge četvrtine, napravili su seriju od 12-2 za vodstvo koje međutim nije dugo potrajalo s obzirom da je Indiana zabila devet koševa za ponovno preuzimanje kontrole.

Pacersi na poluvremenu vode sa 57-50, a zahvaljujući Oladipu povećavaju prednost u trećoj četvrtini na 12 koševa. No Orlando uspijeva zatvoriti tu četvrtinu serijom od 14-3 i dolazi na 85-84 na početku zadnjeg dijela utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando kratko dolazi u vodstvo nakon šuta Evana Fourniera, ali onda Damantas Sabonis pogađa tricu za početak serije Indiane od 9-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Orlanda najbolji je bio Jonathon Simmons sa 21 pogotkom, Nikola Vučević je dodao 16 uz 12 skokova, a Aaron Gordon 16 koševa i šest skokova. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Philadelphia 76ers Darija Šarića nisu mogli pružiti jači otpor Cleveland Cavaliersima Ante Žižića koji su ih svladali sa 113-91.

Cavse je do pobjede vodio LeBron James sa 30 koševa, 13 skokova i šest asistencija. Dwyane Wade je ubacio 15 koševa, a Jeff Green 14 uz 10 skokova. Ante Žižić je odigrao četiri minute za Cavse i zabio je dva koša (šut 1/1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joel Embiid je bio najučinkovitiji kod Sixersa, utakmicu je završio sa 30 koševa i 11 skokova. Šarić je odigrao 30 minuta i u tom je vremenu zabio osam koševa (šut 4/9m, trice 0/3), ali je ugrabio deset skokova i upisao jedan blok.

U gradskom derbiju Los Angeles Clippers su bili bolji od LA Lakersa sa 120-15.

Lou Williams je zabio 42 koša za Clipperse kojima je ovo 11. domaća pobjeda zaredom. Blake Griffin je dodao 26 koševa uz 11 skokova za Clipperse.

Najbolji strijelac Lakersa bio je Pope sa 29 pogodaka, dok su Ingram i Jordan Clarkson dodali svaki po 17 koševa. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.