(VIDEO) NHL: Prva pobjeda Coyotesa, novi uspjesi Bluesa i Lightninga

Foto: Twitter

Hokejaši Arizona Coyotesa u svom su 12. ovosezonskom nastupu u NHL ligi ostvarili prvu pobjedu svladavši kao gosti Philadelphia Flyerse sa 4-3 u produžetku i tako izbjegli postati momčad s najlošijim ulaskom u sezonu u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Coyotesi su sa 11 poraza u svojih prvih 11 nastupa izjednačili negativan rekord New York Rangersa koji su u sezonu 1943/44. krenuli sa 11 uzastopnih poraza. Igrači iz Arizone bili su odlučni izbjeći upisivanje u knjigu negativnih rekorda te su početkom druge trećine poveli sa 3-0 pogocima Jordana Martinooka (2:20), Christiana Dvoraka (7:46) i Brendana Perlinija (21:34). Sean Couturier (22:14) je ubrzo smanjio na 3-1, a taj je rezultat vrijedio sve do posljednje minute. Tada su Flyersi izvukli vratara s leda i sa šest napadača uspjeli postići dva pogotka i izjednačiti na 3-3, strijelci su bili Jordan Weal (59:07) i Sean Couturier (59:45). Ipak, u produžetku je Coyotese spasio Alex Goligoski (64:45) golom 15 sekundi prije isteka vremena.

U borbi za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji Saint Louis Bluesi su na svom ledu svladali Los Angeles Kingse sa 4-2. Domaće je do prednosti od 2-0 dovela kombinacija Vladimir Tarasenko (27:25) i Jaden Schwartz (30:17) upisavši po pogodak i asistenciju, a do kraja druge trećine pala su još tri gola. Tanner Pearson (33:20) smanjio je na 2-1, zatim je Carl Gunnarsson (36:19) zabio na 3-1, no da se na odmor uoči posljednjih 20 minuta ode s jednim golom razlike pobrinuo se Dustin Brown (37:17). U trećoj trećini rezultat se nije mijenjao sve do pred sam kraj kada je Vladimir Sobotka (58:55) minutu i pet sekundi prije kraja pogodio praznu mrežu Kingsa za konačnih 4-2.

Bila je ovo sedma uzastopna utakmica Bluesa bez poraza, oni su sada vodeći sastav Zapada sa 21 bodom, dok su Kingsi drugi na Zapadu sa 19 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vodeća momčad Istoka Tampa Bay Lightning stigla je do 21. boda svladavši na gostovanju Florida Pantherse sa 8-5. Dva gola za goste postigao je Steven Stamkos, a po jednoga su dodali Brayden Point, Nikita Kučerov, Ondrej Palat, Yanni Gourde, Vladislav Namestnikov i Anton Stralman, dok su strijelci za domaće bili Aaron Ekblad, Aleksandar Barkov, Jonathan Huberdeau, Jamie McGinn i Jevgenij Dadonov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.