(FOTO, VIDEO) Rakitićeva Barcelona odnijela pobjedu za žrtve terorizma: Susret počeo minutom šutnje, gledatelji pjevali ‘No tinc por!’

Foto: fah

Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Betis 2-0. Golove za katalonski sastav zabili su Alin Tosca (36-ag) i Sergi Roberto (39). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to emocijama nabijen susret koji je započeo minutom šutnje u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada u Barceloni i Cambrilsu, obalnom gradu jugozapadno od Barcelone. U napadima koji su se dogodili u četvrtak poginulo je 14 osoba, a više od 120 ih je ozlijeđeno.

“No tinc por!” (ne bojim se) zapjevali su gledatelji na stadionu Camp Nou. Na stadionu je bilo 56,480 gledatelj, što je skoro dvostruko manje od njegova kapaciteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na situaciju policija je podigla mjere osiguranja, a za dodatno osiguranje pobrinuo se i klub.

“S obzirom na trenutačnu situaciju i porast opasnosti od terorizma, klub je već poduze jače mjere sigurnosti. Pravilo je da se primjenjuju maksimalne moguće mjere, a u izvanrednim situacijama kao što je ova, primjenjuju se mnogo strože,” poručili su iz kluba.

“Nažalost, živimo u svijetu u kojem smo svi potencijalne žrtve i to u svakom trenutku. Međutim, moramo pokazati kako se ne bojimo. Znam da nije lako, ali najbolji način je krenuti naprijed,” kazao je Barcin trener Ernesto Valverde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

Barcelona – Real Betis 2-0 (Tosca 36-ag, Roberto 39)
Athletic Bilbao – Getafe 0-0

U subotu:
Sevilla – Espanyol 1-1 (Lenglet 26 / Baptistao 35)
Girona – Atletico Madrid 2-2 (Stuani 22, 25 / Correa 78, Gimenez 85)
Celta Vigo – Real Sociedad 2-3 (Gomez 22, 50 / Oyarzabal 33, Juanmi 80, Jose 88-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak:
Valencia – Las Palmas 1-0 (Zaza 22)
Leganes – Alaves 1-0 (Gabriel 24)

Kasnije večeras:
Deportivo – Real Madrid

U ponedjeljak:
Levante – Villarreal
Malaga – Eibar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.