(VIDEO) Slavonci sjajni domaćini: Navijači nisu podlegli događanjima oko Vatrenih koji sa sportom nemaju puno veze…

Foto: Twitter

Šest dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji Vatreni su u posljednjem pripremnom ogledu u Osijeku svladali neugodni Senegal 2:1. Bila su to dva različita poluvremena, prvo s hrvatske strane tromo, bezidejno, slabo, drugo na trenutke čak i vrlo dobro. Prevagu su napravila dva igrača, očekivani kapetan Luka Modrić te Andrej Kramarić, koji ponovno nije krenuo od prve minute, iako je to svojim igrama zaslužio. Kramarić je definitivno najbolji hrvatski napadač u ovom trenutku, u najboljoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona
Foto: fah

Spomenuli smo prevagu? Naime, šteta što Vatreni češće ne igraju u srcu Slavojine, tradicija nepobjedivosti nastavila se u Gradskom vrtu, gdje se Vatreni u punom smislu te riječi osjećaju kao domaćini. Gledatelji su fanatično, ali dostojanstveno, korektno, bodrili Vatrene, Hrvatska može biti ponosna na Slavonce. Pravo navijanje, sportsko, velika hrvatska zastava, prema medijskim izvještajnima najveća do sada na hrvatskim nogometnim travnjacima. Pljesak protivniku, pozdrav, euforija i srdačnost Hrvatskoj. Baš kako i treba biti uoči turnira istine jedne jake, talentirane, ali u vatrenom dresu do sada ne do kraja potvrđene generacije.

Nisu navijači podlegli događajima, koji nemaju veze s nogometom, ali imaju s crnom kronikom, oko reprezentacije, oko HNS-a, mislimo, naravno, na nepravomoćne presude Zdravku Mamiću, Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću, a i spominjanje Dejana Lovrena te Luke Modrića u tom kontekstu.  Naprotiv, kad god bi primio loptu Luka Modrić dobio je pljesak prepunog Gradskog vrta, a Luka je to vratio, na pravi način, borio kao da je posrjedio utakmica odluke u Rusiji. Navijači to znaju cijeniti, prepoznati, vjerojatno je i to razlog zašto je Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, uz dakako, brojne trofeje s Realom, s kojim je više puta pokorio Europu.

Foto: fah

Naravno, u pauzi između dva poluvremena i nakon same utakmice Gradskim vrtom odzvanjala je Thompsonova ”Lijepa li si”, koju mnogi smatraju neslužbenom himnom hrvatske reprezentacije i velikog dijela navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.