(VIDEO) SP skijanje: Wendy Holdener svjetska prvakinja u kombinaciji, slavlje domaćih navijača upotpunila Michelle Gisin, Leona Popović odustala

Foto: fah

Na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu 23-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener postala je u petak novom svjetskom prvakinjom u alpskoj kombinaciji, a slavlje domaćih navijača upotpunila je Michelle Gisin kojoj je pripalo srebrno odličje, dok je jedina hrvatska predstavnica 19-godišnja Leona Popović odustala u završnici slalomske vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Popović je imala 33. vrijeme u spustu, u kojem je za vodećom Talijankom Sofijom Goggiom zaostala 3.72 sekunde, da bi u završnom dijelu slaloma napravila pogrešku, promašila vrata i odustala.

Wendy Holdener, jedna od najboljih slalomašica svijeta, dobru je spustašku vožnju u kojoj je zaostala 94 stotinke za vodećom Talijankom, oplemenila odličnim slalomskim nastupom i drugim vremenom preuzela vodstvo koje je zadržala do kraja te osvojila svoje prvo svjetsko zlato. Najopasnije joj je zaprijetila sunarodnjakinja Michelle Gisin koja je iz spusta donijela prednost od 37 stotinki sekunde, a na kraju je za Holdener zaostala samo pet stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončano odličje osvojila je Austrijanka Michaela Kirchgasser koja je u spustu bila 11. sa zaostatkom 1.33 sekunde, a najboljim vremenom u slalomu za pobjednicom zaostala 38 stotinki. Četvta je bila još jedna domaća skijašica Denise Feierabend (+0.82).

Ovakvom raspletu alpske kombinacije kumovala su i odustajanja vodeće tri skijašice nakon spustaškog dijela. Švicarka Lara Gut pala je još na zagrijavanju za slalom te je prevežena u bolnicu. Slovenka Ilka Štuhec pala je nakon nekoliko vrata, a gotovo na istom mjestu pogrešku je napravila i Sofia Goggia te odustala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će se za odličja boriti skijaši, a na rasporedu je spust. Start utrke je u 12 sati.

SP skijanje, alpska kombinacija (ž)
1. Wendy Holdener (Švi) 1:58.88
2. Michelle Gisin (Švi) 1:58.93 +0.05
3. Michaela Kirchgasser (Aut) 1:59.26 +0.38
4. Denise Feierabend (Švi) 1:59.70 +0.82
5. Lindsey Vonn (SAD) 1:59.73 +0.85
6. Marie-Michele Gagnon (Kan) 2:00.15 +1.27
7. Federica Brignone (Ita) 2:00.26 +1.38
8. Maruša Ferk (Slo) 2:00.72 +1.84
9. Ricarda Haaser (Aut) 2:00.81 +1.93
10. Ragnhild Mowinckel (Nor) 2:00.84 +1.96

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.