(VIDEO) Tko je bivši mladi hrvatski reprezentativac koji je zaustavio moćni Bayern Nike Kovača?

Foto: Twitter

Kako smo već pisali Bayern, kojeg vodi hrvatski trener Niko Kovač, osvojio je na startu Bundeslige mršavi bod protiv Herthe na Allianz Areni, bilo je 2:2. Bavarci su poveli, a onda su gosti iz Berlina preokrenuli na 2:1, od poraza je Bayern spasio dvostruki strijelac – Robert Lewandowski, Ivan Perišić nije konkurirao za ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, na klupi berlinske Herthe bio je također Hrvat, doduše ne bivši hrvatski izbornik, kao što je to Niko Kovač na klupi Bayerna, Ante Čović, koji je iz ovog okršaja izašao kao pobjednik, iako s Herthom nije osvojio tri boda. Remi kod prvaka na Allianz Areni veliki je uspjeh za svaku momčad Europe, a posebno za momčad koja nije u rangu jednog Bayerna.

Podsjetimo, Ante Čović je inače bivši trener Herthine B momčadi, a na klupi je naslijedio Paula Dardaija. Rođen je u Berlinu, a ponikao je u omladinskom pogonu Hajduka i nastupao je za mladu reprezentaciju Hrvatske do 21-godine.  Za hrvatsku mladu reprezentaciju igrao je od od 1995. do 1997. godine, a cijelu karijeru proveo je u Bundesligi. Nije, nažalost, nikad zaigrao u dresu seniorske reprezentacije Hrvatske. Seniorsku je karijeru započeo u Stuttgartu, a igrao je i u Nürnbergu, Herthi, Bochumu te Saarbrückenu. A ”kopačke o klin” objesio je 2010. godine kao član druge momčadi Herthe.

“Kao rođeni Berlinčanin i bivši igrač ovog kluba oduševljen sam što sam dobio ovaj zadatak. Igranje za Herthu bilo je moj dječački san, a nakon što sam to ostvario, želio sam postati glavni trener. Ovo je moj klub i moj grad i dat ću sve od sebe da napravim najbolji mogući posao”, nakon što je preuzeo dužnost trenera Herthe rekao je Čović za službenu stranicu svog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.