(VIDEO) ‘Umjetnički’ performans Torcide na splitskoj rivi: ‘Udari lutku Zdravka Mamića i zaradi ljetovanje na Bolu’

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali večeras na splitskoj rivi traje predstavljanje nastavka projekta otkupa dionica pod sloganom Za sva vrimena u organizaciji udruge ”Naš Hajduk.” Održat će se i koncert Marijana Bana i Diktatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo na početku da je Torcida, kako sami kažu, održala i ”umjetnički performans” na rivi, ”udari lutku Zdravka Mamića i zaradi ljetovanje na Bolu…”

“Vodili smo se mišlju da umjetnost provocira i propitkuje stanje svijesti u državi”, kažu u Torcidi, a prenosi Večernji list.  Očito kako u Torcidi i dalje relativiziraju huliganski i  divljački  napad na Mamić u Bolu na Braču kada je jedan pripadnik Torcide s leđa udario Mamića nakon čega je ovaj pao u more. Nasilnik je zaradio tek devet dana zatvora, doduše nepravomoćno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rivi se okupilo nekoliko tisuća navijača Hajduka te građana Splita i turista, na rivi je cijela momčad Hajduka, ali i Mario Pašalić, trenutno nogometaš Milana, koji potpisuje monografiju Bili dres u boji. Spomenimo kako je Ante Erceg dobio nagradu članova za najbolje ocijenjenog igrača Hajduka u protekloj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Splita stižu vijesti da je Tomislav Mamić spreman otpisati dvje rate koje udruga ”Naš Hajduk” mora platiti za 25 posto dionica omiljenog kluba. Tijekom programa održano je i snimanje milenijske fotografije, dok se građani mogu na tri lokacije uključiti u projekt i preuzeti prigodne zahvale za sudjelovanje. Kako smo također pisali sve je počelo prije desetak dana, tada je na Poljudu predstavljena monografija Bili dres u boji, potom je projekt Za sva vrimena predstavljen članovima i donatorima na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Večeras je na splitskoj rivi zapravo centralni događaj koji završava koncertom.

Važan cilj udruge ”Naš Hajduk” je tematski park na Poljudu na kojem će biti ispisana imena i prezimena svih donatora koji će u idućih devet godina izdvojiti barem 7.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.