(VIDEO) Uvjerljive pobjede Burnleyja i Brightona

Foto: fah

Na startu nove sezone Premier lige Burnley i Brighton upisali su u subotu uvjerljive pobjede, dok je novak u ligi Sheffield United u gostima kod Bournemoutha odigrao 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashley Barnes bio je dvostruki strijelac, u 63. i 70. minuti, za domaću pobjedu Burnleyja protiv Southamptona 3-0. I Brighton je slavio sa 3-0, u gostima kod Watforda, golovima Abdoulaye Doucouréa (28-ag), Florina Andonea (65) i Neala Maupayja (77).

Susret između Bournemoutha i novaka u ligi Sheffield Uniteda završio je 1-1, a remizirali su i Crystal Palace i Everton (0-0), s time da su gosti od 76. minute imali igrača manje nakon isključenja veznjaka Morgana Schneiderlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Manchester Citya otvorili su novo prvenstvo uvjerljivom pobjedom u Londonu nad West Hamom od čak 5-0, te su tako odgovorili na jučerašnju pobjedu najvećeg konkurenta Liverpoola nad Norwichom (4-1).

Utakmicu u Londonu obilježio je Raheem Sterling, koji je zabio hat-trick (51, 75, 90+1) u pobjedi engleskog prvaka, a u strijelce su se upisali i Gabriel Jesus (21) i Sergio Aguero (86pen). Bila je to osma uzastopna prvenstvena pobjeda Citya nad West Hamom, uz gol-razliku 28-4 .

Susret su obilježile čak četiri provjere VAR tehnologijom, koja se od ove sezone po prvi puta koristi u elitnom engleskom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras Tottenham dočekuje Aston Villu, a u nedjelju je derbi prvog kola Manchester United – Chelsea. Također, sastaju se još i Leicester – Wolverhampton, te Newcastle – Arsenal.

REZULTATI:
West Ham 0
Manchester City 5 Gabriel Jesus (25), Sterling (51, 75, 90+1), Agüero (86-PEN)
– – –
Watford 0
Brighton 3 Doucoure (28-ag), Andone (65), Maupay (77)
– – –
Crystal Palace 0
Everton 0
– – –
Burnley 3 Barnes (63, 70), Johann Gudmundsson (75)
Southampton 0
– – –
Bournemouth 1 Mepham (62)
Sheffield United 1 Sharp (88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.