(VIDEO) Zdravko Mamić: ‘Premijer i predsjednica nemaju kontrolu nad sustavom, to kontroliraju neke druge sile’

Foto: snimka zaslona

“Već su me stavili pod nadzor. Danas su oko hotela bili ljudi u civilu. Oni rade svoj posao, ali ja sam siguran da oni mene imaju pod kontrolom i ja ću im biti dostupan”, rekao je Mamić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja mislim da su naš premijer i naša predsjednica divno umiveno lice koje predstavlja Hrvatsku, ali oni apsolutno nemaju kontrolu nad sustavom i institucijama. To kontroliraju neke druge sile, koje su to dokazale. Neću držati političke govore, konkretno ću reći za svoj slučaj, ne da mislim, nego znam da su zloupotrijebljene institucije i sustav.”

Boji li se zatvorske kazne? I kako bi preživio u zatvoru da se to dogodi?

“Ja se ne bojim. Kako ću se ja bojati, bio sam u Remetincu dvaput, jedanput po deset dana…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bilo je to drukčije vrijeme, kada je Mamić bio moćan, što je, tvrdi, i danas.

“Da, ali moja moć ne prestaje. Ja sam tu. Što se promijenilo u okolnostima? Ja sam u svojoj vlastitoj drugoj državi.”

U tjedniku Globus izjavio kako će sam sebi presuditi ako bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu – sada kaže- to je rekao u afektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izjavu koju sam rekao da ako mi se presudi da ću napraviti isto što i gospodin Praljak, to je više bila metafora, stilska figura. Ja sam katolik, to nikad ne bih napravio i ispričavam se svim katolicima, vjernicima koje sam uvrijedio time. Ali kažem, to je bila isključivo metafora.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.