(VIDEO) Žestoka prepucavanja na relaciji Sarajevo – Mostar: Trener Zrinjskog ‘poludio’ zbog novinarske provokacije!

Foto: Snimka zaslona

U jednoj neizvjesnoj završnici nogometaši Zrinjskog prošli su tjedan pobijedili Radnik iz Bijeljine 2:1, pobjedom su preskočili na ljestvici sarajevski Željezničar koji se ne miri s činjenicom da bi mostarski klub mogao osvojiti prvenstvo BiH. Do kraja se igra tek još jedno kolo stoga je posve realno očekivati da će Zrinjski osvojiti naslov prvaka, potrebna je ”tek” pobjeda protiv Slobode u posljednjem kolu. Spomenuli smo kako se Željezničar ne miri s izglednim gubitkom naslova koji mu je donedavno bio u rukama, spomenimo kako već jedno vrijeme traje rat priopćenjima na relaciji Mostar – Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol vrijedan pobjede za Zrinjski  zabio je Saša Kajkut u 92. minuti iz ”spornog kaznenog udarca”, u tom kontekstu pitanje treneru Zrinjskog postavio je na konferenciji za tisak i jedan novinar, koji je pitanjem razljutio nogometnu legendu.

“Znate reći izmislio je penal, a ne znate reći da je izmislio crveni karton. Drugačije bi bilo da smo igrali cijelu utakmicu s 11. Ajde, bogati, šuti, ti ćeš komentirat. Što ste neobjektivni? Govorite jednu stranu, a ne želite reći drugu…”, odgovorio je novinaru ljutiti Slišković.  Nakon čega mu je novinar dobacio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zašto galamite na mene. Ne poštujete me?”

Slišković se više nije mogao suzdržati, povisio je ton:

“Ja ne galamim, ja kad zagalamim to je ihihihi…” Novinar mu je pomalo provokativno odgovorio s jednom riječju: “Probajte.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slišković je nakon toga potpuno ”izašao iz kože…”

“Što ti ćeš meni nešto? Je li Brko? Što provociraš?.”

Spomenimo kako su iz Mostara odgovorili vrlo brzo nakon što je sarajevski Željezničar objavio da će se žaliti Uefi zbog utakmice u Bijeljini u kojoj je Zrinjski dobio 2:1 golom u sudačkoj nadoknadi. U Želji pogotak Zrinjskog smatraju spornim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sportski prijatelji, Ako Vas još uvijek možemo tako osloviti…

Malo je reći da smo neugodno iznenađeni i razočarani Vašim priopćenjem za javnost u kojem ste u nekoliko navrata u negativnom kontekstu spomenuli HŠK Zrinjski, ali i optužili bez iznošenja bilo kakvih dokaza, što nam je još šokantnije, naš klub za nečasne radnje.

U Vašem priopćenju pišete kako je nevjerojatno da se pitanje državnog prvaka rješava, prema Vašem mišljenju, jednom nepoštenom sudačkom odlukom u korist HŠK Zrinjski u 94. minuti utakmice te navodite da će te se zbog toga izravno obratiti UEFA-i. Mi Vam želimo jasno poručiti: “Slobodno”, ali Vas iskreno molimo da u Nyon uz snimak utakmice FK Radnik – HŠK Zrinjski pošaljete i prethodnih trideset utakmica našeg kluba iz aktualne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ako želite možete poslati i snimak svih utakmica Vašeg cijenjenog kluba, “najorganiziranijeg u BiH” kako sami sebe nazivate, a ako želite da Vam bude lakše, bit će dovoljno da u Nyon pošaljete samo one iz Lige za prvaka te zamolite sudačke eksperte iz Uefe da analiziraju suđenje iz utakmica Željezničar – Sloboda, Zrinjski – Željezničar, Željezničar – Sarajevo, Radnik – Željezničar i Sloboda – Željezničar (neka snimak Kup utakmice Željezničar – Široki Brijeg bude bonus) s naglaskom na sporne situacije, ako su uopće sporne, kada su Vaši protivnici smatrali da su oštećeni za kaznene udarce.

Da se ne lažemo, jasno da smo bili jako nezadovoljni pratiti kako Komisija za suđenje suspendira jednog po jednog suca zbog loših odluka u tim utakmicama, svjesni kako nam to malo znači u borbi za naslov prvaka, ali svima je poznato da se nismo željeli žaliti te pisati ovakva i slična priopćenja za javnost.

Kao da to nije dovoljno, u Vašem priopćenju spominjete i naslov prvaka koji je HŠK Zrinjski osvojio u sezoni 2013./2014., odnosno kako se dovoljno sjetiti načina na koji je HŠK Zrinjski stigao do presudne pobjede u duelu protiv Olimpica. Slobodno nas podsjetite, jer se mi svih naših pobjeda na putu do trećeg naslova prvaka vrlo rado sjećamo.

U Vašem razočaravajućem priopćenju pitate se i kako to da igrači HŠK Zrinjski već slave titulu prvaka BiH te se pitate znači li to da je ishod utakmice Zrinjski – Sloboda već poznat? Dakle, nije Vam dovoljno što ste, bez iznošenja bilo kakvih dokaza, već optužili jedan klub, u ovom slučaju HŠK Zrinjski, nego ovim tvrdnjama za nečasne radnje optužujete i druge, sada i FK Sloboda.

Kažete kako želite vjerovati da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH, a mi Vas pitamo je li pod “fer i sportski način” podrazumijevate samo ishod utakmice koji bi odgovarao FK Željezničar ili nam dajete za pravo da i mi pokušamo pobijediti te eventualnim novim trijumfom, osamnaestim ove sezone, osiguramo osvajanje novog naslova prvaka. Lijep sportski pozdrav iz Mostara.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.