Vijeća HOO-a odlučilo: U Pjongčang putuje 20 sportaša i 33 službene osobe

Foto: fah

Hrvatsku će na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama, koje će se od 9. do 25. veljače održati u južnokorejskom Pjongčangu, predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta, a u njihovoj pratnji bit će 33 službene osobe, odlučilo je u petak Vijeće hrvatskog olimpijskog odbora na sjednici u Čepinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to, nakon Torina 2006. godine u kojem smo imali 23 sportaša, najveći broj hrvatskih sportašica i sportaša na jednim ZOI.

Alpsko skijanje je s deset olimpijaca i olimpijki očekivano najzastupljeniji sport koji je kao pratnju sportašima akreditirao 22 službene osobe, od vođe ekipe preko trenera, pomoćnih trenera, servisera, fizioterapeuta do administrativne osobe.

Dobro zastupljeni su i naši predstavnici u skijaškom trčanju jer je struka HSS-a procijenila da izvorni biatlonac Krešimir Crnković zaslužuje preostalu (četvrtu) olimpijsku vizu iz srodnog mu sporta – skijaškog trčanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa ekipe i trener bobista Ivan Šola odredio je, a Vijeće HOO-a prihvatilo, da će na ZOI u Pjongčang otputovati članovi bob dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj koji će biti i okosnica četverosjeda u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić. Umjesto ozlijeđenog atletskog reprezentativca Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao Đulijana Koludru koji je s njime bio u posadi našeg prvog boba na ZOI u Salt Lake Cityu 2002. godine.

Hrvatska će prvi put na ZOI-ju nastupati i u sanjkanju u kojem će nas zastupati 27-godišja apsolventica Kineziološog fakulteta u Splitu Daria Obratov.

Hrvatski predstavnici na XXIII ZOI u Pjongčangu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ALPSKO SKIJANJE (10): Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić, Lana Zbašnik, Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega

BOB (5): Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić, Antonio Zelić, Đulijano Koludra

SKIJAŠKO TRČANJE (4): Vedrana Malec, Gabrijela Skender, Edi Dadić, Krešimir Crnković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SANJKANJE (1): Daria Obratov

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.