Vlado Šola: ‘Svjedoci smo velike nejednakosti i neujednačenosti u rukometu’

Foto: snimka zaslona

Vlado Šola trenutno radi kao trener u Kini, a trenutno je u Dugom Selu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da treba mijenjati i posebno diskutirati o tim stvarima, jer se njima može zaštiti sport, a to je suština. Već sam govorio o pravilima koja su trenutno takva kakva jesu. Mi stalno pričamo kako je važna obrana, a pravilima kažnjavamo tu obranu koja kada se dobro obrani, treba izdržati još nekih šest dodavanja, što nije nimalo lako. Ako već držimo do obrane, a svi kao držimo, onda se to treba i poštovati. Nažalost o našim pravilima nema prave široke diskusije, uvijek se to događa u krugu 4-5 ljudi, a to po meni nije dobro. Treba barem saslušati one koji su srž rukometa, puno to zanemarujemo kao sport. I onda se sve svodi na priče tko je protiv koga, a to nije tema, tema je samo kako rukomet učiniti čišćim, zanimljivijim i boljim”, kaže za Sportske novosti.

“Svjedoci smo velike nejednakosti i neujednačenosti u rukometu, što daje ponekad i iskrivljenu sliku i o nama trenerima. Lako je biti trener kada na pladnju dobiješ sve najbolje, pa onda napraviš veliki rezultat, a čišća bi slika bila da svi imaju barem slične startne pozicije. Uvijek će biti bogatih i manje bogatijih, ali rukomet se kao sport mora od toga zaštiti inače će postati vrlo brzo igra samo za najbogatije, a to će biti kraj. To je važno i zbog publike koja neće dolaziti gledati utakmice ako su razlike u kvaliteti velike. Konkretan primjer je Zagreb koji je dok je imao momčad za više punio Arenu, a sada mu je to teško”, dodao je.

“Možemo mi skratiti napad na 30 sekundi, možemo uvesti VAR, ali ako sport nije konkurentan to će biti sasvim nebitna stvar. I zato kažem da obje stvari treba gurati istovremeno, treba naći način kako, a ne samo okrenuti leđa i reći “ne možemo”. Kako bi bilo da igrači i treneri okrenu leđa i tako pomisle. Naravno – nikako, ali treba zaštiti ono najvitalnije, a ne samo trošiti”, zaključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.