Vraća se Serie A: Ipak konačnu će odluku donijeti talijanska vlada

Foto: fah

Ipak se vraća i talijanska Serie A, iako je Italija ne tako davno bila jedno od žarišta pandemije koronavirusa. Od jačih europskih nogometnih liga samo je francuska nogometna liga zatvorila ovu sezonu, a PSG su proglasili prvaka, Recimo kako će se početkom lipnja vratiti i Prva hrvatska nogometna liga, prva liga, od liga takozvane petice, koja se vraća poslije dvomjesečnog prekida je njemačka Bundesliga, koja kreće već ovog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, klubovi talijanske Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasovali su za nastavak prvenstva 13. lipnja, ali konačnu odluku će ipak donijeti talijanska vlada.

Zbog pandemije koronavirusa talijansko prvenstvo privremeno je prekinuto 9. ožujka. Nakon što je vlada odobrila klubovima povratak momčadskim treninzima od sljedećeg ponedjeljka, očekuje se da bi uskoro mogla i odlučiti kad bi se moglo nastaviti prvenstveno natjecanje, prenosi portal gol.hr.

“Što se nastavka sportskih aktivnosti tiče, 13. lipnja je naznačen kao mogući datum nastavka prvenstva… u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih ostalih koji će biti uključeni”, navodi se u priopćenju Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski klubovi pozvali su televizijske kuće da “poštuju rokove za plaćanje za prava prijenosa kako bi zadržali konstruktivne odnose s njima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.