Vratio 4. mjesto ATP ljestvice: Marin Čilić uvjerljivo do polufinala velikog turnira u Rimu, na redu Zverev ili Goffin!

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u petak je po prvi put u karijeri izborio mjesto u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije na zemljanoj podlozi, nakon što je u rimskom Foro Italicu sa 6-3, 6-3 nadigrao 10. nositelja, Španjolca Pabla Carreno-Bustu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to treći dvoboj našeg Davis Cup reprezentativca protiv Carreno-Buste u kojem je Čilić došao do treće pobjede. Ova je bila i najuvjerljivija, jer Carreno-Busta nije imao baš nikakvih izgleda zaprijetiti našem tenisaču.

Čilić je izgubio svega sedam poena servirajući, jedan kad je pogodio prvi servis, a još šest na drugom. Španjolac se nijednom nije uspio izvući kad je bio suočen s ‘break-loptom’. Jedan oduzet servis u prvom setu i još dva u drugom donijeli su Marinu Čiliću prvo polufinale na zemljanoj podlozi na turnirima iz Masters 1000 serije. Do pobjede nad Carreno-Bustom naš je tenisač izgubio svih pet četvrtfinala na Mastersima sa zemljanom podlogom, uključujući i dva u Rimu.

U svom četvrtom polufinalu na turnirima Masters 1000 serije Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Belgijca Davida Goffina i Nijemca Alexandera Zvereva koji brani prošlogodišnji naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dvoboju dana Rafael Nadal je izgubio prvi set protiv Fabija Fogninija, ali je na kraju slavio sa 4-6, 6-1, 6-2 te tako stigao do 11. pobjede u 14 dvoboja protiv 30-godišnjeg Talijana.

Nadal u polufinalu čeka pobjednika meča Novaka Đokovića i Keija Nishikorija.

ATP Rim – četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Špa/1) – Fabio Fognini (Ita) 4-6, 6-1, 6-2

MARIN ČILIĆ (HRV/4) – Pablo Carreno-Busta (Špa/10) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.