Vrbanović nakon napada: Hoće li se ovaj teror nastaviti sve dok se ne dogodi istinska tragedija?

Na autoputu Zagreb – Split izaslanstvo HNS-a u sastavu izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, pomoćnica direktora reprezentacije Iva Olivari, povjerenik za ulaznice, Nikša Martinac, glasnogovornik Tomislav Pacak i šef marketinga, Alen Balen, susrelo se s vrlo neugodnim iskustvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nekoliko huligana s obilježjima Hajduka ih je verbalno napala, vrijeđala, samo zahvaljujući sreći te prisebnosti nekih ljudi iz HNS-ovog izaslanstva nije došlo do tučnjave. Incident se dogodio odmorištu Zir na putu HNS-ovog izaslanstva prema Splitu na dogovor glede domaćinstva utakmice Hrvatska – Italija na Poljudu.

Nemili incident je komentirao je za Večernji list izvršni predsjednik Damir Vrbanović, koji je između ostaloga rekao da su delegaciju HNS-a, u kojoj je bio i kod navijača popularni Niko Kovač, vrijeđali te su spominjali Šukera, Mamića, Zagreb… “Govorili su nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave. Te su neugodne scene trajale 15-ak minuta”, rekao je Vrbanović te je dodao da je čovjek koji radi na odmorištu pozvao policiju koja je vrlo brzo došla i huligane uhitila.

“Nevjerojatno je dokle seže ta huliganska drskost, ovo više nema nikakve veze ni s nogometom, ni s Dinamom, ni s Hajdukom, ni s hrvatskom reprezentacijom! Hoće li napokon državni organi reagirati kako treba, hoće li izgrednike pospremiti tamo gdje im je mjesto? Ili će se ovaj teror nastaviti sve dok se ne dogodi istinska tragedija, dok netko ne izgubi život pa da se tek onda “slijepcima”, konstatirao je za Večernji list Vrbanović koji je zaključio da su pretrpjeli strašne uvrede, međutim ostali su mirni kako ne bi došlo do tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbanović ipak očekuje da će na sastanku u Splitu postići dogovor .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.