Vrhunska sportska gesta kapetana PSG-a: Trofej Kupa podigao s kapetanom malog trećeligaša

Foto: Twitter

Kako smo već pisali nogometaši Paris Saint-Germaina pobijedili su trećeligaša Les Herbiers sa 2-0 (1-0) u finalu Kupa Francuske i po rekordni, 12. put osvojili pobjednički trofej. Moćni pariški kliub teže je od očekivanja svladao trećeligašku momčad, koja se hrabro borila i za koju je i finale veliki, povijesni rezultat. Koliko su zanimanje pokazali navijači Les Herbiersa pokazuje i činjenica da su kupili svih 15 000 ulaznica za finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši PSG-a svjesni su koliko je mali klub iz zapadne Francuske uložio truda kako bi uopće došao do finala te su tijekom proglašenja pobjednika zajedno s kapetanom Les Herbiersa, Sebastienom Flochonom, podignuli pobjednički pokal. Učinio je to kapetan PSG-a Thiago Silva.  Naravno, francuski mediji odmah su takav potez s pravom proglasili zrcalom vrhunskog sportskog fair-playa.

Usporedbe radi, kompletni budžet PSG-a, koji u svojim redovima ima i najskupljeg igrača na svijetu svih vremena, Brazilca Neymara, koji je doveden iz Barcelone za više od 200 milijuna eura, za kompletnu sezonu je 540 milijuna eura, dok je budžet Les Herbiersa dva milijuna eura.  Parižani su se u natjecanje uključili tek u siječnju, dok je mali Les Herbiers svoj pohod prema finalu započeo još u listopadu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.