Vrijeme rastanka se bliži: Kraj ere Lionela Messija u Barceloni?

Foto: fah

Nakon debakla Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bayerna sve su glasnija nagađanja da bi klub mogla napustiti i najveća zvijezda – Lionel Messi. Prema pisanju dijela španjolskih medija nije nerealna opcija da Argentinac već ovog ljeta digne sidro i nakon godina uspješnog življenja napusti klub kojem je posvetio najljepše razdoblje svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je, što je pokazala i snimka iz svlačionice Barcelone već na poluvremenu utakmice protiv Bayerna, utučen, slomljen, svjestan da se ovakva Barca, potrošena, ne može vratiti na stari pobjednički kolosijek, potrebne su ozbiljne promjene i ne samo igračkog kadra. Ugovor Messija s Barcelonom veže do sljedećeg ljeta, međutim, pitanje je hoće li on doista ostati do isteka ugovora, odnosno hoće li čekati da napuni 34 godine? Kako piše španjolski AS Messi navodno od siječnja može odabrati novu sredinu u kojoj bi eventualno završio bogatu karijeru, za sada postoje dva kluba u kojima bi Argentinac mogao nastaviti svoj put prema zalazu karijere. Prvi je, naravno, Inter, koji je već duže vrijeme pokazuje zanimanje za Messija, Inter navodno pozorno prati što se u Barceloni događa i ovakav mu razvoj događaja na Nou Campu ide na ruku. Drugi klub koji se zanima za Messijeve usluge je još jedan ”utopljenik” Lige prvaka, Manchester City, koji je uložio ogromne novce kako bi se dokopao Lige prvaka, a onda ih je u četvrtfinalu izbacio skromni Lyon.

Inter bi, kako piše AS, mogao iskoristiti Lautara Martineza kako bi dogovorio s Barcelonom transfer Messija, a u prilog Nerazzurrima ide i to što je Messi kupio kuću u blizini stadiona Giuseppe Meazza, što, dakako, ne mora biti presudno. Messi, naime, ako želi, može kupiti kuću gotovo u svakom velikom europskom gradu. Glede Cityja rastrošni Pep Guardiola, koji ni riječi samokritike nije ponudio nakon fijaska protiv Lyona, navodno je glavna poveznica s Argentincem, s obzirom da su njih dvojica odlično godinama ranije surađivali u Barceloni. Dakako, novac bogatih vlasnika Manchester Cityja ipak bi mogao odigrati presudnu ulogu, City Messiju financijski gledano može ponuditi ono što mu Barca u ovom trenutku ne može, astronomski ugovor za kraj karijere. A Messi je Messi i dalje mamac za publiku, koje doduše zbog korone još uvijek nema na tribinama.

Nakon sramote u četvrtfinalnu Lige prvaka i ispadanja od Lyona City mora na neki način smiriti veliko nezadovoljstvo navijača, dovođenje Messija bio bi pravi melem na ljutu ranu, što opet, naravno, ne jamči osvajanje Lige prvaka Guardioli iduće sezone. Srećom, nema tih novaca koji mu to mogu jamčiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.